EV - Oplaadpalen - Tesla Audi eTron - Doe het zelf zonnepanelen - Omvormers voor Zonnepanelen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Auteur Topic: Zonnepanelen verdienen zich nog sneller terug  (gelezen 18391 keer)

Offline Babette

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 9
 • Karma: +0/-0
 • Beginner
  • Bekijk profiel
Zonnepanelen verdienen zich nog sneller terug
« Gepost op: mei 30, 2012, 11:05:36 »
De terugverdientijd voor zonnepanelen -de periode waarin je de investering in zonnepanelen hebt terugverdiend-  wordt steeds korter. Reden: zonnepanelen worden steeds goedkoper. Daarnaast leveren ze meer rendement op. Hoe zit dat? Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...

Terugverdientijd verkort
Enkele jaren geleden was de aanschaf van zonnepanelen alleen interessant als er subsidie werd gegeven door de overheid. Maar de prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Daardoor is stroom uit zonnepanelen voor consumenten op dit moment ruim 2 keer goedkoper.
In 2008 was de terugverdientijd van zonnepanelen 10-15 jaar , inclusief de installatiekosten. In 2012 is dat nog maar 8 tot 9 jaar! Zonder installatiekosten is de terugverdientijd op zonnepanelen slechts 7-8 jaar. Daarna profiteer je nog minimaal 18 jaar van de opbrengst. Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar mee.

Energie verbruik
Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt per jaar 3.500 kilowattuur elektriciteit. Een zonnepanelen systeem dat 3.500 kilowattuur elektriciteit kan produceren kost € 8.000,-. Zo’n systeem gaat 25 jaar mee. Het kost je per jaar dus € 320,- om 3.500 kilowattuur elektriciteit te maken. 1 kilowattuur kost minder dan 10 eurocent. Bij de energieleverancier betaal je 23 eurocent. Je bent ruim 2 keer goedkoper uit.

Prijs elektriciteit weer omhoog
In het jaar 2000 kostte 1 kilowattuur 12 eurocent. Op dit moment is de prijs 23 eurocent. Bijna een verdubbeling. De verwachting is dat de energieprijzen blijven stijgen. De onrust in het Midden-Oosten en het schaarser worden van fossiele brandstoffen dragen hieraan bij. Gemiddeld stijgen de energieprijzen 5% per jaar. Waarschijnlijk gaat de stroomprijs per juli 2012 verder omhoog. Juist daardoor is elektriciteit uit zonnepanelen bijzonder interessant.

Geen belasting
De overheid heeft de belasting op energie fors verhoogd. Van de 23 eurocent die de energieleverancier in rekening brengt, gaat 14 eurocent naar de overheid. Met zonnepanelen betaal je geen energiebelasting over de opgewekte elektriciteit. Dat scheelt je per kilowattuur dus 14 eurocent. Een extra reden om te kiezen voor zonnepanelen.
Nog meer zonnepanelen nieuws: http://bit.ly/H3zIpL

Offline pvpakket.nl

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 1
 • Karma: +0/-0
 • Zonnepanelen voor iedereen
  • Bekijk profiel
  • www.pvpakket.nl
Re: Zonnepanelen verdienen zich nog sneller terug
« Reactie #1 Gepost op: november 22, 2012, 14:05:55 »
Zonnepanelen zijn inderdaad een zeer goede investering. Soms denken mensen dat het veel te lang is een terugverdientijd van 10 jaar. Alleen als je bekijkt wat het rendement is van een installatie dan ben je eigenlijk wel gek als je het niet zou doen. Je zit gemiddeld op zo'n 9 a 10 jaar rendement. Welke bank geeft je dat nog. Ik heb nu al 1 jaar zonnepanelen liggen van PVpakket, ik heb ze ook nog eens zelf geďnstalleerd wat mij een hoop geld heeft opgeleverd. Ik begrijp nu pas wat voor voordelen de panelen hebben. En dan nog te denken dat in Belgie mensen ook nog eens subsidie van €330 per 1000 kWh krijgen. Ongeloofelijk, in België verdienen de mensen heel veel geld met zonnepanelen.