EV - Oplaadpalen - Tesla Audi eTron - Doe het zelf zonnepanelen - Omvormers voor Zonnepanelen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Auteur Topic: Modemerk Tommy Hilfiger heeft een jas ontwikkeld, voorzien van zonnepanelen  (gelezen 1745 keer)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 940
  • Karma: +11/-0
  • Duurzame Energie is de toekomst
    • Bekijk profiel
    • 21 Zonne Energie - voor een groener nederland

Modemerk Tommy Hilfiger heeft een jas ontwikkeld, voorzien van zonnepanelen. Het idee is dat je daarmee je iPhone kunt opladen tijdens een wandeling buitenshuis. Maar echt mooi ziet het er niet uit.

tommy-hilfiger-jas-zonnepanelen

Het idee is wel eens vaker vertoond: zonnepanelen op rugzakken en jassen. Maar zo opvallend als op de nieuwe jassen van Hilfiger hebben we zelden gezien. Er zijn twee versies: een donkergroene jas voor mannen en een blauwe voor vrouwen. De jassen bevatten zeven tot tien zonnepanelen, die op de schouders zijn aangebracht zodat er zoveel mogelijk zonlicht op valt. Binnenin zit een 6000 mAh-batterij die je kunt opladen door gewoon op straat rond te lopen. Een doorsnee iPhone kun je daarmee tot vier keer opladen. Er is natuurlijk wel een probleem: als de zon fel genoeg schijnt en de omstandigheden eigenlijk ideaal zijn om de batterij op te laden, heb je geen zin om een dikke jas aan te trekken. Daar heeft Hilfiger wat op gevonden: je kunt de batterij ook via het stopcontact opladen, maar dan loop je nog wel met die rare panelen op je rug. Moet de jas in de wasmachine, dan kun je de kraag met zonnepanelen eraf knopen.

tommy-charging-3

Tommy Hilfiger over deze jas:

    We were inspired by the fusion of traditional design techniques with technical mountaineering references. We also thought about what the adventurer of today would need and want and how our customers are interacting with technology in a more integrated way than ever before.

En dan is er nog de prijs. De jas kost meer dan vijfhonderd euro, waarvan de helft van de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken: een organisatie die vakanties voor kansarme kinderen uit New York organiseert. Wil je de jas kopen, dan zul je wat moeite moeten doen, want de jas wordt alleen in een beperkte oplage uitgebracht in een select aantal Tommy Hilfiger-winkels in Europa, Noord-Europa en Azi en via de Amerikaanse online shop.

http://global.tommy.com/