EV - Oplaadpalen - Tesla Audi eTron - Doe het zelf zonnepanelen - Omvormers voor Zonnepanelen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Auteur Topic: Grote belangstelling voor regeling zonnepanelen  (gelezen 2863 keer)

Offline R. Schuurman

  • Meer dan 15.000 zonnepanelen aan ervaring!
  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 7
  • Karma: +0/-0
  • Beginner
    • Bekijk profiel
    • Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven
Grote belangstelling voor regeling zonnepanelen
« Gepost op: januari 08, 2013, 10:11:36 »
Wilt u als particulier investeren in duurzame elektriciteit met zonnepanelen? In Den Haag willen zij de stap om een investering te doen in duurzame energie vergemakkelijken. Dit doen aan de hand van een subsidie op zonnepanelen. Particulieren kunnen vanaf 2 juli 2012 subsidie aanvragen voor zonne-installaties (zon-PV). De regeling wordt uitgevoerd door Agentschap NL. Zij doen dit in opdracht van het ministerie van Economische zaken.
 
 
 
Grote belangstelling voor subsidieregeling zonnepanelen
Door de grote belangstelling van deze subsidie vorig jaar heeft Het ministerie van Economische Zaken besloten de subsidie van 2012 ( 21.550.000) voort te zetten en voor 2013 zelfs een groter bedrag beschikbaar te stellen. Het nieuwe budget van 29.332.000 dat beschikbaar is voor 2013 is door de grote belangstelling al op 20 december 2012 door het Ministerie vrij gegeven. In totaal is er voor deze subside regeling dus 50.882.000,- beschikbaar.
 


Digitaal indienen
De subsidie voor zonnepanelen kunt u digitaal aan vragen door middel van het eLoket op de website van AgentschapNL. Het digitaal aanvragen heeft het voordeel dat er geen aanvraagformulier ondertekent hoeft te worden en deze hoeft ook niet uitgeprint te worden door de bezoeker. Door deze manier van aanvragen kan het AgentschapNL de aanvragen sneller behandelen en heeft u dus eerder het bedrag op uw rekening staan. Nadat u een aanvraag heeft gedaan krijgt u meteen een digitale bevestiging van deze aanvraag. Zo weet u zeker dat de aanvraag in goede orde is ontvangen. Zit u over een investering in duurzame energie te denken en wilt u weten of u aanmerking komt, kijk dan hier Kom ik in aanmerking? Voor meer informaite met betrekking tot deze subsidie en hoe u deze moet aanvragen moet u op volgende link kijken Aanvragen.
 
Subsidiebedrag
De subsidie geld voor een installaties met zonnepanelen met een minimaal vermogen van 0,601 kWp (kilowattpiek) tot en met maximaal vermogen van 3,5 kWp. Hoeveel zonnepanelen dit precies zijn hangt af van het vermogen van het gebruikte zonnepaneel. Van de gemaakte kosten kunt u dan 15% als subsidiebedrag terugvragen. Echter het maximale geldbedrag dat u kunt terugvragen is 650 euro. Als een installatie groter is dan 3,5 kWp (kilowattpiek) wordt het subsidie bedrag als volgt berekend: 15% van de gemaakte kosten maal 3,5. Deze uitkomst wordt dan weer gedeeld door het vermogen in kWp van de pv-installatie.
 
Onder de kosten van de installatie worden de volgende onderdelen bedoeld: De zonnepanelen, montagesysteem, omvormers en al het toebehoren. De kosten die eventueel komen kijken bij de installatie, de arbeids- en verbouwingskosten, worden niet betrokken bij uw aanvraag.
 
Meer informatie
Als u nog meer informatie wilt over deze subsidie kunt u altijd de website van AgentschapNL raadplegen.