EV - Oplaadpalen - Tesla Audi eTron - Doe het zelf zonnepanelen - Omvormers voor Zonnepanelen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Auteur Topic: Onze boilers lenen zich uitstekend voor warmteopslag door het A+ energielabel.  (gelezen 2406 keer)

Offline Econo

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 38
  • Karma: +0/-0
  • Support
    • Bekijk profiel
    • Econo
Bij onze boilers met A+ energielabel  (de meeste boilers halen maar een B label)  is de isolatie zo goed dat de warmte lekverliezen heel klein zijn, b.v. bij onze 300 liter drinkwater boiler zijn de warmteverliezen maar 32 watt bij een hoge gemiddelde boiler temperatuur van 60 șC.

zie: https://www.econo.nl/pv-boilers-2
 
We halen daarmee een warm-water opslag efficientie van wel 94,5 %, kiest men een nog grotere inhoud dan is de efficientie nog beter.
 
Is er energie over met PV systeem en krijgt men een sterk verlaagde prijs voor het terugleveren dan kan ons PV-Boilers concept een leuke oplossing zijn.
 
Met dit concept gebruikt u gewoon uw bestaande omvormer gekoppeld aan het net en ook het boiler verwarmingselement is gekoppeld aan het net.
 
Dit heeft als voordeel dat de PV stroom via de MPPT omvormer  omgezet wordt naar het net wat de hoogste opbrengst geeft en dat als de boiler vol is teruglevering gewoon door gaat.
 
Er zijn ook PV boiler systemen waarbij de panelen direct gekoppeld zijn aan een DC verwarmingselement, daarbij ontbreekt een MPPT optimalisatie en is terugleveren naar het net niet mogelijk als de boiler vol is.
 
Bij de PV boiler wordt ons eigen merkt boiler verwarmingselement dat in europa gefabriceerd is bijgeleverd, deze is van zeer hoge kwaliteit en gemaakt voor een lange levensduur.
 
Wil men een zorgeloze installatie hebben dan is onze PV-Boiler-Controller een uitkomst, gewoon instellen hoeveel energie u per jaar over hebt en wil gebruiken voor boiler verwarming en de rest gaat vanzelf.

Controller voor de PV Boiler met de volgende functionaliteit:

- Ingave kWh die weggestookt moet worden tot jaar-einde
- Instelling voor de afnameverdeling per dag in een tijdzone
- Maximum en minimum temperatuur van de boiler
 
Uitlezen:
 
- Boiler temperatuur șC
- Aantal kWh verstookt (kalenderjaar)
- Resterend aantal kWh te verstoken (kalenderjaar)
- Status boiler element aan/uit
 
Open software, u mag het programma zelf aanpassen.
 
Met deze IOT (internet Of Things)controller bent u klaar voor de toekomst, de controller is modulair en uitgerust met een internet aansluiting.
Komen er in de toekomst regelingen van de energie maatschappijen zoals afname gebaseerd op beschkbaarheid of afname gebaseerd op teruglevering dan hebt u daar al de juiste controller voor.