EV - Oplaadpalen - Tesla Audi eTron - Doe het zelf zonnepanelen - Omvormers voor Zonnepanelen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Auteur Topic: Philips heeft een oplossing voor LED-straatverlichting op zonne-energie  (gelezen 5479 keer)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 940
  • Karma: +11/-0
  • Duurzame Energie is de toekomst
    • Bekijk profiel
    • 21 Zonne Energie - voor een groener nederland


Eindhoven, Nederland Ė Philips heeft een oplossing voor LED-straatverlichting op zonne-energie ontwikkeld die, naar wordt gezegd, 's werelds meest efficiŽnte en economische per kilometer weg is.

 

Philipsí nieuwste Solar Gen2-innovatie is ontwikkeld samen met NXP Semiconductors N.V. Het systeem biedt een totaaloplossing voor zeer duurzame en efficiŽnte straatverlichting die een serieus alternatief vormt voor in een spanningsnet aangesloten systemen, doordat het de energiekosten en CO2-uitstoot verlaagt.

 

Solar Gen2 biedt een zeer energie-efficiŽnte LED-oplossing die superieur is aan elke conventionele verlichting en die onderlinge afstanden tot 50 m tussen de masten mogelijk maakt. Dat is veel meer dan wat met andere oplossingen mogelijk is, terwijl er tegelijk wordt voldaan aan de strikte EU-normen voor wegverlichting (ME3). Door de straatverlichting overdag op te laden, kan de Solar Gen2 de capaciteit van het conventionele elektriciteitsnet aanvullen.

 

Solar Gen2 is vooral waardevol voor steden en plaatsen rondom de evenaar, die kunnen profiteren van de vele uren zonlicht voor het aanvullen van de capaciteit van hun conventionele elektriciteitsnet. Tevens vormt dit een antwoord op de groeiende zorgen over hun vermogen om te voldoen aan de steil toenemende vraag naar energie. In landelijke gebieden kan het letterlijk de levens verlichten van naar schatting 1,6 miljard mensen die geen toegang hebben tot conventionele elektriciteit.

 

ďDe Solar Gen 2-doorbraak onderstreept het commitment van Philips aan het leveren van innovatieve, zinvolle oplossingen die helpen het welbevinden, het comfort en de veiligheid van mensen overal ter wereld te verbeteren en tegelijk te besparen op de energiekosten en de uitstoot van CO2 te vermijdenĒ, reageerde Marc de Jong, CEO Professional Lighting Solutions. ďDoor de nieuwste LED-verlichting te combineren met ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie en batterijen biedt Solar Gen2 een 'best-in class', betrouwbare en economische verlichtingsoplossing zonder verbinding met het elektriciteitsnet. Die kan steden helpen te voldoen aan hun groeiende vraag naar energie en tevens de levens van mensen die op dit moment zonder elektriciteit leven significant verbeterenĒ, voegt hij eraan toe.

 

Renť Penning de Vries, CTO bij NXP Semiconductors, zegt: ďWe zijn er erg trots op dat we deze oplossing in samenwerking met Philips Lighting hebben ontwikkeld. Door Solar Gen2 zo energie-efficiŽnt mogelijk te maken, hebben we iets geproduceerd wat gezien kan worden als een echte doorbraak, terwijl het betaalbaar blijft voor de landen die er het meest van kunnen profiteren. Het zo effectief mogelijk bundelen van de zonne-energie betekent een verminderde vraag naar elektriciteit en een robuustere infrastructuur.Ē

 

De sleutel tot de doorbraak ligt in de combinatie van nieuwe High Brightness LED's, samen met unieke gepatenteerde optieken voor het creŽren van het efficiŽntste en meest robuuste buitenverlichtingssysteem. Daar komt nog bij dat een intelligente belastingregelaar, ontwikkeld door NXP Semiconductors N.V., de overdracht verzekert van een maximale hoeveelheid energie van de zonnepanelen naar de batterijen. Een slimme manier van opladen en ontladen van de batterijen maximaliseert de levensduur ervan, en de lichtniveaus kunnen gedimd worden op basis van een zelflerende intelligentie en historische gegevens.

 

Een ander voordeel van de nieuwe oplossing is dat hij toekomstbestendig is dankzij de toepassing van de Philips LEDGINE. Die maakt het mogelijk LED-modules en -drivers na verloop van tijd eenvoudig te vervangen en op te waarderen. Verder is de Solar Gen2 ook voorzien van een diefstalbeveiliging.

 

De belangrijkste markten voor de oplossingen van Philips voor straatverlichting op zonne-energie zijn Zuidoost-AziŽ, Afrika, China, India en Noord-Amerika.

Bron : http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/20120123-philips-ontwikkelt-doorbraak-in-led-straatverlichting-op-zonne-energie.wpd