EV - Oplaadpalen - Tesla Audi eTron - Doe het zelf zonnepanelen - Omvormers voor Zonnepanelen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Auteur Topic: Kwaliteit zonnepaneel slecht  (gelezen 6978 keer)

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 940
 • Karma: +11/-0
 • Duurzame Energie is de toekomst
  • Bekijk profiel
  • 21 Zonne Energie - voor een groener nederland
Kwaliteit zonnepaneel slecht
« Gepost op: april 14, 2013, 16:29:00 »
 Veel zonnepanelen op Nederlandse daken zijn van slechte kwaliteit. Bijna een kwart van de consumenten die zonnepanelen op hun dak hebben liggen, zal de investering van een paar duizend euro er niet uithalen.

Dat schrijft het AD op de voorpagina. De krant verwijst naar onderzoek van keuringsinstituut Kiwa.

Piepkleine en onzichtbare scheurtjes in de panelen zorgen ervoor dat ze op termijn nog maar 30 tot 40 procent rendement opleveren in plaats van 80 tot 90 procent, zegt Leendert van der Marel van Kiwa. Daarnaast doen de installatiebedrijven hun werk ook niet altijd netjes, stelt het AD.

Consumentenvoorlichtingsorganisatie Milieu Centraal raadt consumenten aan zich goed te verdiepen in zowel de installateur als in de installatie, voordat ze daadwerkelijk zonnepanelen aanschaffen.Bron : http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3396289/2013/02/19/Kwaliteit-zonnepaneel-slecht.dhtml

Henry Lootens

 • Gast

Roland

 • Gast
Re: Kwaliteit zonnepaneel slecht
« Reactie #2 Gepost op: maart 06, 2014, 21:24:57 »
Dit bericht klopt wel degelijk. Het zijn altijd installateurs die goedkope chinese rommel verkopen die dit soort berichten tegen spreken.
KIWA heeft aangeven dat de helft van de certificaten niet in orde is. En dat klopt volledig. De controle op de juistheid van certificaten bij zonnepanelen is minstens zo belangrijk. Dit doen we bijvoorbeeld al met de periodieke autokeuring. Als u uw auto naar de garage brengt voor een APK brengt u hem naar een garage waar ze keuringsbevoegd zijn. Deze garage wordt vervolgens weer gecontroleerd door de RDW of ze de keuring goed gedaan hebben en of de keuring volgens de voorschriften verlopen is. Met zonnepanelen zou dit ook zo moeten zijn, maar dit is nog niet overal het geval. Diverse onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat er gesjoemeld wordt met testcertificaten en dat er andere panelen worden geleverd dan in de productbrochure vermeld wordt.Dit is wat KIWA heeft geyegd alleen is dit verkeerd overgenomen.
Er zijn bijvoorbeeld handelaren en of installteur die rechtstreeks containers met panelen uit bijvoorbeeld China kopen. Uiteraard zijn er ook goede panelen uit China. Inprincipe zegt de herkomst van de panelen niets over de kwaliteit van de panelen. Echter uit diverse onderzoeken blijkt ( http://www.solarmagazine.nl/nieuws/column-stefan-roest-eternal-sun-top-drie-kwaliteitsproblemen.html)  dat er een breed scala aan kwaliteitsproblemen zijn tegen gekomen bij controle van deze panelen. Zeker nu de prijzen van panelen zo onder druk staan, is het goed om de kwaliteit van zonnepanelen extra in de gaten te houden. Het is de verantwoordelijkheid van uw aanbieder dat dit wordt gecontroleerd.