EV - Oplaadpalen - Tesla Audi eTron - Doe het zelf zonnepanelen - Omvormers voor Zonnepanelen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - admin

Pagina's: [1] 2 3 ... 30
1
Al de bronnen leveren energie die duurzaam is geproduceerd in Nederland. Ga je voor zonne-energie, windenergie of bio-energie? Via onze energiemarktplaats vind je gemakkelijk een energiebron bij jou in de buurt


Vandebron werkt toe naar een volledig duurzaam energienet, door alleen energie aan te bieden die écht groen is en lokaal is opgewekt. Als klant kies je zelf van welke bron je energie afneemt: zo weet je precies waar je goeie energie vandaan komt, en waar je geld naartoe gaatKlik Hier

2
Vandebron werkt toe naar een volledig duurzaam energienet, door alleen energie aan te bieden die écht groen is en lokaal is opgewekt. Als klant kies je zelf van welke bron je energie afneemt: zo weet je precies waar je goeie energie vandaan komt, en waar je geld naartoe gaat.

Klik Hier

3
Nieuwe energie bespaar tips / Gas er uit, elektrische duurzame verwarming er in
« Gepost op: oktober 15, 2017, 15:38:04 »
Gas er uit, elektrische duurzame verwarming er in. Hét duurzame alternatief is de lucht/water warmtepomp.

KlimaatExpert.com biedt zowel particulieren als zakelijke gebruikers een totaal oplossing.

Van merk onafhankelijk advies tot installatie.

4
Zonnepanelen daalden 10 jaar lang keihard in prijs

De bodem lijkt bereikt. Daarom is 2017 hét jaar om over te stappen op zonnepanelen!

COMPLEET ZONNESTROOM SYSTEEM JA-Solar 300Wp Zwart Percium
Onze zonnepanelen zijn geschikt voor alle daken. Ook die van u. Met onze complete oplossingen bent u zeker van een juiste keus, waarin volop ruimte is voor uw persoonlijke wensen. Desgewenst verzorgen wij ook de montage en installatie.

http://zonne-energie-forum.nl/zonnepanelen/4-zonnepanelen-ja-solar-300-wp-zwart-percium-hoog-rendement/

5
FAQ / Zonne-energie - Hoe werkt het?
« Gepost op: september 20, 2017, 15:26:47 »
Hoe werkt zonne-energie? ... Hoe werken zonnepanelen en zonneboilers?

Kijk voor uitleg op youtube

Klik hier:
https://www.youtube.com/watch?v=wHQnpNT1uzc

6
Zonne-energie is de belangrijkste energiebron op aarde en is oneindig beschikbaar. Zonne-energie kan worden omgezet in elektriciteit en warmte. Met zonne-energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie én je bespaart op je energierekening.

Bij gebruik van zonne-energie komen er ook nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie duurzaam en kan het eigenlijk niet in een duurzaam huis ontbreken. Er zijn verschillende manieren om zonne-energie te benutten.

 Voor meer info :  https://www.duurzaamthuis.nl/energie/zonne-energie

7
Nieuwe Zonne energie technologie / Grote zonnecentrales
« Gepost op: september 20, 2017, 14:43:40 »
Grote zonnecentrales

Duitsland, Spanje en Portugal pakken zonne-energie groots aan. Daar staan namelijk zonnecentrales: enorme installaties van zonnepanelen die elektriciteit opwekken. Californië heeft zonthermische centrales. Het woord thermisch geeft aan dat ze de warmte van de zon gebruiken om uiteindelijk elektriciteit te maken. De centrales bestaan uit holle spiegels die het zonlicht bundelen om vloeistof op te warmen en stoom te ontwikkelen. Met de stoomkracht wordt vervolgens een turbine aangedreven. Ook in Spanje staan zulke zonthermische centrales. Een andere naam ervoor is: Concentrated Solar Power-centrales.

Voor een zonnecentrale is wel een flinke investering nodig. De hoge investeringskosten hebben mega-installaties in woestijnen tot nu toe tegengehouden.

Waarom doet Nederland zo weinig aan grote zonne centrales ???


Bron : https://www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aarde/energiebronnen/zonne-energie/

8
EINDHOVEN - ProRail gaat 1900 zonnepanelen plaatsen op de monumentale perronkappen op station Eindhoven. Daarmee wordt 60 procent van de stroom opgewekt die ProRail in Eindhoven verbruikt.

Bron:

http://www.ed.nl/eindhoven/1900-zonnepanelen-op-perronoverkapping-station-eindhoven~a56f3363/

9
FAQ / LED gaat onze wereld veranderen
« Gepost op: juni 19, 2017, 11:51:47 »
LED gaat onze wereld veranderen. Het is duurzaam en inmiddels een volwaardige vervanger voor al uw verlichting in huis en kantoor. Wanneer ieder huishouden en kantoor over zou stappen op ledverlichting realiseren we samen een enorme energiebesparing in Nederland en is een nieuwe kolencentrale helemaal niet nodig!

Maar led is voor u misschien nog wel veel interessanter wanneer u zich realiseert dat u uw  investering in ledverlichting gemiddeld al binnen 1 á 2 jaar terugverdiend. Daarna heeft u vrijwel gratis licht! Maak gebruik van onze besparingscalculator en overtuig uzelf.

Wanneer stapt u over?


10
ik zag deze op youtube maar kan nergens vinden hoe deze precies werkt

https://www.youtube.com/watch?v=U3as8dhaV-w

Kan iemand het uitleggen
BvD

11
Bouw je eigen windmolen / Bouw je eigen mini windmolen
« Gepost op: maart 30, 2017, 20:06:17 »


Gevonden op Youtube ( Mini Wind Turbine )

https://www.youtube.com/watch?v=AS74oAmjpxU

12
Noord-Nederland, Rotterdam (Tweede Maasvlakte), Noord-Brabant en Limburg azen alle vier op de komst de de aangekondigde nieuwe Tesla-batterijenfabriek. Op aanraden van minister Kamp presenteert Noord-Nederland zich als één gebied.


Noord-Nederland probeert als één gebied de Amerikaanse elektrische autobouwer Tesla binnen te halen. Op advies van minister Kamp van Economische Zaken.

 Vooropgesteld, uiteindelijk kiest Tesla natuurlijk zelf”, zegt [gedeputeerde van Drenthe Henk]Brink. „Ik denk niet dat ze in Californië Nederland kunnen vinden op de kaart van Europa, laat staan Drenthe of Coevorden. Dus wat we moeten doen is met een mooie propositie komen namens Noord-Nederland. Dat is wat Kamp ons heeft gezegd.

Ik voer zo’n gesprek namens Noord-Nederland. Dus ook namens Groningen en Friesland.

Ik heb liever dat Tesla kiest voor de Eemshaven, dan voor een plek elders in het land. Van de Eemshaven kan Drenthe ook profiteren en andersom. En die fabriek wordt zo groot, misschien hebben ze twee locaties nodig.”

Bron : http://www.fluxenergie.nl/vier-nederlandse-regios-azen-op-nieuwe-tesla-fabriek/

13
Nieuwtjes / Echt iets voor jou! Nieuwste Smart Home Gadget
« Gepost op: januari 02, 2017, 19:53:48 »
Dit heb je nog nooit gezien! Bedien je TV, Audio, Philips Hue en meer in een handomdraai, letterlijk! Uitvinding van Nederlandse bodem. In 60 seconden weet je precies hoe het werkt, bekijk de video op www.spinremote.nl :-)

14
Met twee keer de energiedichtheid van onze eerste thuisbatterij kan Powerwall 2 uw huis de hele nacht van zonne-energie voorzien en een energie onafhankelijk thuis creëren. Powerwall 2 is compact, schaalbaar en beschikt over een ingebouwde omvormer. Dit zorgt ervoor dat de batterij zowel binnen als buiten eenvoudig kan worden geïnstalleerd.

voor meer informatie >>> https://www.tesla.com/nl_NL/powerwall

15
THIALF DEELT OVERTOLLIGE ENERGIE VAN 5.000 ZONNEPANELEN MET SCHAATSFANS


Het vernieuwde ijsstadion Thialf dat binnenkort officieel geopend wordt, zal niet alleen het meest moderne maar ook het meest duurzame ijsstadion van Europa worden.

ZO ZIJN ER OP HET DAK INMIDDELS 5.000 ZONNEPANELEN GEPLAATST ZODAT HET STADION STRAKS ZOVEEL MOGELIJK IN Z'N EIGEN ENERGIEBEHOEFTE KAN VOORZIEN. EN VANDAAG MAKEN THIALF EN ENERGIE START-UP POWERPEERS BEKEND DAT THIALF ALLE TEVEEL OPGEWEKTE ZONNE-ENERGIE RECHTSTREEKS GAAT DELEN MET NEDERLANDSE SCHAATSFANS DIE ZICH HIERVOOR AANMELDEN. IN TOTAAL KUNNEN STRAKS ZO’N 1.250 HUISHOUDENS IN ONS LAND STROOM KRIJGEN VAN HET NIEUWE THIALF.

Vooral in de maanden april tot en met september zullen de zonnepanelen - met een vermogen van 1,3 megawatt - aanzienlijk meer energie produceren dan het stadion zelf nodig heeft. "En wat is er dan mooier dan die energie rechtstreeks te delen met schaatsfans die ook graag zonne-energie willen?", vertelt Willem Jan van Elsacker, directeur van ijsstadion Thialf. "Dankzij onze samenwerking met powerpeers kunnen we die extra zonne-energie via het stroomnet delen met zo’n 1.250 aangesloten huishoudens."

Powerpeers maakt gebruik van slimme technologie die het mogelijk maakt dat aangesloten consumenten dagelijks online kunnen zien dat hun stroom van Thialf afkomstig is of van een andere duurzame opwekker naar keuze. In totaal kunnen klanten van powerpeers behalve de zonnestroom van Thialf maximaal 10 verschillende opwekkers kiezen, bijvoorbeeld van het zonnepaneel van de buren of een windmolen van een boer. Indien alle zelfgekozen opwekkers een keer toch niet voldoende leveren, zorgt powerpeers voor duurzame back up van bijvoorbeeld grote windparken in Nederland.

Thialf is het eerste stadion dat op zo'n grote schaal via powerpeers overtollige zonne-energie aan individuele huishoudens levert. Lars Falch, mede-oprichter van powerpeers: "Het is natuurlijk heel bijzonder dat dit nieuwe innovatieve ijsstadion via ons z'n duurzaam opgewekte energie kan delen met zoveel mensen. Het is een nieuwe stap op weg naar het met elkaar opwekken en verdelen van energie.”

Via een pagina op de website van powerpeers kunnen geïnteresseerden zich nu al aanmelden, zij ontvangen een e-mail zodra Thialf beschikbaar is als opwekker om energie van af te nemen: http://www.powerpeers.nl/thialf

Bron :  http://thialf.nl/nieuws?news_id=504539

16
Nederland kan katalysator zijn in de onstuitbare opmars van zonne-energie

Zonne-energie beslaat op dit moment nog maar 1 procent van de totale energievoorziening. De laatste jaren is de groei echter spectaculair geweest, en oliereus Shell houdt er zelfs rekening mee dat het over vijftig jaar onze belangrijkste energiebron zal zijn. Gastauteurs Maarten van der Kloot Meijburg en Ruut Schalij roepen de Nederlandse overheid op om ervoor te zorgen dat ons land een prominente bijdrage aan deze revolutie levert.

Voormalig D66 leider en kinderboekenschrijver Jan Terlouw zei het jaren geleden al: ‘Er is meer dan voldoende zonne-energie beschikbaar. Dat blijkt uit allerlei wetenschappelijke publicaties. Helaas gaat 98 procent van de zonne-energie ongebruikt het heelal in.’ De laatste tijd heeft Terlouw weinig te klagen. Onder invloed van nationale stimuleringsmaatregelen is het mondiale vermogen aan zonne-energie zodanig uitgegroeid dat het nu een volwassen energiebron vormt. De markt beseft dat ook, en begint zonne-energie en batterijen steeds meer te beschouwen als de centrale elementen in de energietransitie van de toekomst.

Zonne-energie kan, in combinatie met batterijen en warmtepompen, het komende decennium voor een energierevolutie bij huishoudens gaan zorgen. Om die revolutie te laten slagen, moet er in Europa echter veel nadrukkelijker op deze transitietechnologieën worden ingezet. Nederland zou daarin het voortouw moeten nemen. Ons land zou dan het imago van zorgenkindje in de overgang naar duurzame energievoorziening van zich afschudden. Sterker nog: Nederland kan zich ontwikkelen tot hét Europese laboratorium voor slimme energie.

Schaalvergroting en spectaculaire kostendalingen

De miljardensubsidies waarmee Europese landen en de VS de ontwikkeling van zonne-energie de afgelopen vijftien jaar hebben gestimuleerd, hebben geleid tot schaalvergroting van de productie van zonnepanelen en voor spectaculaire kostendalingen. Deze trend zal de komende tien jaar doorzetten. Zowel in de Verenigde Staten, Europa als China zal, mede als gevolg van de klimaatafspraken in Parijs, de druk toenemen om met wetgeving de CO2-uitstoot in de energiesector terug te dringen. CO2-beprijzing zal effectiever worden, of worden ingeruild voor CO2-belastingen, en duurzame stimuleringsprogramma’s als het Nederlandse SER Energieakkoord zullen worden uitgebreid. De druk om het fossiele-energielandschap te verduurzamen zal de komende tien jaar enorm toenemen, en de markt pikt dit signaal al op. Grote energiebedrijven als Eon en RWE, splitsen hun fossiele activiteiten af en voeren hun investeringen in duurzame technologieën op. Afgaand op die marktinvesteringen, is de keuze voor de transitietechnologieën voor de energievoorziening duidelijk: zonne-energie en batterijen. De keuze voor een derde transitietechnologie, warmtepompen, wordt de laatste paar jaar ook steeds duidelijker. Mede gedreven door de enorme groei van zonne-energie, kiest de markt voor een energietoekomst waarin de huishoudelijke energievraag naar warmte en mobiliteit zal worden geëlektrificeerd en daarmee verduurzaamd.

De druk om het fossiele-energielandschap te verduurzamen zal de komende tien jaar enorm toenemen

Spectaculaire groei

Het mondiale stimuleringsbeleid heeft het afgelopen decennium tot een spectaculaire groei van zonne-energie geleid. In 1990 waren in Duitsland de prijzen voor PV(Photovoltaisch)-systemen ongeveer €14.000/kWp. Aan het einde van 2014 kostten dergelijke systemen rond de €1100/kWp — een prijsdaling van ruim 90 procent in 24 jaar. Niets voor niets groeit de mondiale capaciteit van PV-systemen spectaculair. En in Duitsland groeit zonne-energie al jaren achtereen met gemiddeld meer dan 30 procent per jaar.

Zonne-energie heeft zich de afgelopen decennia bewezen als een betrouwbare en robuuste energiebron. Hoewel het nu slechts 1 procent van de totale energievoorziening beslaat, gaat zelfs oliereus Shell er in één van zijn scenario’s van uit dat zonne-energie over vijftig jaar de belangrijkste energiebron kan worden. En zakenbank Goldman Sachs geeft in zijn recente studie The Low Carbon Economy (2015) aan dat zonne-energie zich sneller dan verwacht tot dominante energiebron zal ontwikkelen. De bank schat dat, gestimuleerd door mondiaal transitiebeleid dat mede het gevolg is van de klimaatafspraken, zonne-energie al in 2025 de grootste bijdrage zal leveren aan de nieuwe productiecapaciteit die aan het mondiale elektriciteitssysteem wordt toegevoegd.

Ook in Nederland zien we de laatste jaren flinke groeicijfers voor zonne-energie. Mede door het momentum dat door het Energieakkoord is gecreëerd, verdubbelde de capaciteit van PV-systemen de afgelopen 3 jaar van 0,6 GW naar 1,2 GW (één gigawatt is één miljoen kilowatt). Hoewel er geen formele doelstelling voor zonne-energie in Nederland wordt genoemd, mogen we uitgaan van ruim 5 GW in 2023. Dat zou echter een zeer bescheiden ambitie zijn, gezien het technische potentieel van PV in Nederland. De maximale technische capaciteit voor zonne-energie in Nederland is veel groter. In de studie Het technisch potentieel van lokale decentrale duurzame energie opwek oplossingen in 2020 die eRisk Group in 2012 voor Eneco uitvoerde, geeft aan dat het technisch potentieel een zonnecapaciteit van meer dan 100 GW mogelijk maakt. Deze cijfers worden bevestigd door de recente studie Het potentieel van zonnestroom in de gebouwde omgeving van Nederland (2014) van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en adviesbureau DNV GL (voorheen KEMA), die zelfs een technisch potentieel van 150 GW mogelijk achten. Als de groeipercentages van de laatste jaren doorgetrokken worden, dan is 10 GW in 2023 goed mogelijk.

Ook in Nederland zien we de laatste jaren flinke groeicijfers voor zonne-energie

Dat is ook het doel van Het Nationaal Actieplan Zonnestroom, dat door DNV GL wordt geleid en dat breed wordt gedragen door onder meer producenten, leveranciers, kennisinstellingen, netwerkbeheerders, energieleveranciers, banken, verzekeraars en belangenorganisaties. Deze 10 GW zou goed zijn voor ongeveer 7 procent van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik in Nederland. In haar basisscenario, dat is gebaseerd op historische groeicijfers, expertinschattingen en diverse ijkpunten, schat het PBL dat een capaciteit van 20 GW in 2030 en van 78 GW in 2050 niet alleen technisch mogelijk is, maar ook economisch realiseerbaar.

Er is dus veel meer mogelijk dan de magere ambities uit het SER-akkoord, en er moet ook meer gebeuren om een verdubbeling van de bestaande zonambities mogelijk te maken. De overheid moet een gerichte keuze maken voor zon als duurzame productietechniek, en moet een doel van bijvoorbeeld 10 GW zonnecapaciteit in 2025 aan die keuze koppelen. Het behalen van dat doel kan worden gestimuleerd met de volgende maatregelen:

Verlaagd BTW-tarief voor de aanschaf en installatie van zonne-energiesystemen, teneinde de investeringsdrempel verder te verlagen.
Schep duidelijkheid over de toekomstbestendigheid van de salderingsregeling.

Stimuleer optimaal gebruik van daken door huishoudens met een zontechnisch verkeerd dak eenvoudig te laten delen in investeringen op daken van nabijgelegen huizen.
Verklein administratieve en organisatorische drempels voor verenigingen van eigenaren en coöperaties voor het alloceren van collectief opgewekte energie aan individuele gebruikers.
Vergroot de aandacht voor zonne-energiesystemen bij het MBO-onderwijs en laagdrempelige herscholingstrajecten voor installateurs.
Schep goede voorwaarden voor de installatie van zonnepanelen bij corporatiewoningen, onder andere door woningbouwcorporaties toe te staan om de elektriciteitsvoorziening voor hun huurders te organiseren.

 Op dit moment heeft slechts 1,2 procent van de corporatiewoningen zonnepanelen.
Concretiseer de richtlijn om in 2018 op alle utiliteitsgebouwen van de overheid zonne-energie toe te passen.
Nederland loopt al voorop in onderzoek naar de nieuwe generatie zonne-energiesystemen. Door extra te investeren in de ontwikkeling van die systemen kan Nederland in de toekomst een eigen zonindustrie ontwikkelen.

Door te kiezen voor zonne-energie, naast windenergie, als belangrijkste duurzame energieproductietechnologie, kan Nederland zich als Europese koploper in decentrale energievoorziening ontwikkelen. Voor zo’n energievoorziening is de ontwikkeling van opslagmogelijkheden van groot belang. Een keuze voor zonne-energie betekent dan ook een keuze voor elektrisch vervoer.


Bron : https://www.ftm.nl/artikelen/onstuitbare-opmars-zonne-energie

17
Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door een pleidooi voor een snelle en krachtdadige aanpak van de klimaatproblemen, een aanpak die ook een andere politiek vraagt. Want de oplossing van het klimaatprobleem is noch technisch, noch economisch ingewikkeld. Wel politiek. Het pleit voor een politiek die vertrouwen geeft en zelf het vertrouwen weer waard is.
Het pleidooi van Terlouw was er een recht op de camera, bijna tien minuten lang en uit het hoofd. Hij kreeg er een groot applaus voor.


‘Wat is nou eigenlijk het klimaatprobleem? Is dat een technisch probleem? Zouden we werkelijk niet uit die overvloed van zonne-energie een beetje elektriciteit kunnen maken? Simpel. Is het dan een economisch probleem? Nauwelijks. Allerlei analyses laten zien dat het heel veel werkgelegenheid schept. En als je het niet doet, kost het later een veelvoud van wat het nu kost. Wat is dan het probleem, als het niet technisch is, als het niet economisch is? Het is natuurlijk politiek, politiek en maatschappelijk. De politiek moet het oplossen, ja. Maar de de politiek kan het alleen maar oplossen met de bevolking samen. In een vertrouwensdemocratie, een politiek gebaseerd op vertrouwen. En als dat vertrouwen zo laag is geworden, dan is dat een groot, groot probleem. Hoe los je het op? Ik denk in de eerste plaats de politiek. Ik zeg tegen alle politici: mensen wees integer, wees onkreukbaar, en vooral: draag uit dat je er bent om het publieke belang te dienen. Het belang van de toekomst, van de jeugd.’

Klik hier voor het filmpje van Jan Terlouw :

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/367395

18
Wind Energie / Hoeveel energie levert een windmolen gemiddeld op
« Gepost op: november 30, 2016, 12:43:33 »
Hoeveel energie levert een windmolen gemiddeld op ?

Een windmolen van de huidige generatie, van 3 MW, levert per jaar 6.000.000 tot 7.500.000 kWh aan elektriciteit op. Met één zo’n turbine kan dus voor zo’n 1.800 tot 2.200 huishoudens elektriciteit worden opgewekt.

De opbrengst van een windturbine hangt af van een aantal factoren:

    het rotoroppervlak: hoe groter de rotorbladen, des te groter het oppervlak en hoe meer wind wordt omgezet in elektriciteit;
    de hoogte van de turbine: op grotere hoogte waait het harder en is de windstroom minder turbulent;
    de locatie waar de turbine staat: dichter bij zee waait het harder dan in het binnenland (en in de buurt van steden);
    de tijdsduur dat de turbine draait. Een windturbine levert elektriciteit vanaf windkracht 2 en bereikt zijn maximale productievermogen bij windkracht 6. Boven windkracht 10 wordt de turbine uitgeschakeld..

Voor een snelle berekening kunt u het volgende hanteren:

    1 MW levert elektriciteit op voor 600 huishoudens;
    Een klein windpark van 3 turbines (9 MW) levert al voldoende elektriciteit voor 5.400 huishoudens, genoeg voor een gemeente met 12.000 inwoners.
- See more at: http://www.zonne-energie-forum.nl/index.php?topic=512.0#sthash.XMhHiSDW.dpuf19
FAQ / wat te doen als er geen aardgas meer is??
« Gepost op: november 19, 2016, 13:08:58 »

Amsterdam maakte vandaag bekend in 2050 een aardgasloze stad te willen zijn om de CO2-uitstoot terug te dringen. Alle huizen moeten tegen die tijd dus op een andere manier verwarmd worden. Voor heel Nederland geldt trouwens dat we de komende decennia afscheid nemen van aardgas. Maar daar komt niet één alternatief voor in de plaats. De beste oplossing verschilt per stad, dorp of wijk. 

We zetten de opties op een rij.


Gemeente Amsterdam ziet restwarmte, ook wel bekend als stadsverwarming, als het belangrijkste alternatief voor aardgas. Daarbij wordt 'overtollige' warmte van bijvoorbeeld de industrie of afvalverbrandingsinstallaties gebruikt om huizen te verwarmen. Dat gaat via een netwerk van buizen met warm water. Sommige nieuwbouwwijken in Amsterdam, zoals Amstelkwartier, zijn al aangesloten op dit nieuwe warmtenet en hebben geen aansluiting meer op het aardgasnet.

Maar voor dit systeem moet er dus wel voldoende restwarmte in de buurt zijn. In Amsterdam komt die warmte van het Afval Energie Bedrijf, dat afval verbrandt in het westen van de stad en van een elektriciteitscentrale van Nuon in buurgemeente Diemen. Verder wordt voor de toekomst gedacht aan warmte van staalfabrikant Tata Steel in IJmuiden, bedrijven in de haven van Amsterdam en datacentra.

Niet overal in Nederland is lokaal genoeg industrie om iedereen van restwarmte te voorzien. Onderzoeksbureau CE Delft denkt dat in 2050 zo'n 17 procent van de woningen gebruik zal maken van restwarmte.

Aardwarmte

Een techniek waar CE Delft de komende decennia veel van verwacht is geothermie, oftewel aardwarmte. Daarbij wordt warm water van een diepte van minstens 500 meter onder de grond naar boven gepompt. Nadat huizen ermee verwarmd zijn, wordt het water weer teruggepompt. De verwachting is dat in 2050 maar liefst 44 procent van de woningen met aardwarmte wordt verwarmd, omdat dit in veel gebieden relatief voordelig aangelegd kan worden.
Bij warmte-koudeopslag wordt warm water in de zomer via buizen onder de grond opgeslagen. Dit is veel minder diep dan bij aardwarmte, van een paar meter onder de grond tot zo'n 200 meter. In de winter is dat water dan nog warm genoeg om huizen mee te verwarmen. CE Delft verwacht dat 22 procent van de woningen in 2050 van warmte-koudeopslag gebruik maakt.
Aardgas mag dan een keer opraken, maar daarvoor in de plaats kunnen we ook gaan stoken met zogeheten groen gas. Dat is gas dat vrijkomt bij de vergisting van allerlei organisch materiaal, zoals koeienmest en plantenresten uit de landbouw.

Het voordeel van groen gas is dat het gewoon via het bestaande gasnet en bestaande ketels vervoerd en verstookt kan worden. Maar er zal bij lange na niet genoeg van zijn om aardgas te vervangen. Dus is de verwachting dat in 2050 slechts 5 procent van de huizen verwarmd kan worden met alleen maar groen gas.

Elektrisch

En dan hebben we nog de optie van verwarming met elektrische radiatoren. Het elektriciteitsnetwerk ligt er al, en met zonnepanelen kun je ook nog eens een deel van de benodigde elektriciteit zelf opwekken. Toch is de verwachting dat dit maar voor een klein deel van het land een optie is.

Want als we massaal elektrisch gaan verwarmen, moet er heel veel in het elektriciteitsnetwerk worden geïnvesteerd, wil het dat aankunnen. Andere opties zijn dan al snel goedkoper. Amsterdam denkt dat enkele wijken, zoals de oude binnenstad en de grachtengordel, elektrisch gaan stoken. Daar is het moeilijker om een restwarmte-net aan te leggen.

Er worden her en der in Nederland ook al zogeheten nul-op-de-meter-woningen gebouwd. Dat zijn huizen die, over een heel jaar gezien, meer energie opwekken dan ze verbruiken. Dat wordt bereikt met zonnepanelen en heel goede isolatie. Maar op koude winterdagen met weinig zon hebben deze woningen ook nog gewoon elektriciteit nodig van het netwerk.

CE Delft verwacht daarom dat slechts 2 procent van de huizen uiteindelijk puur elektrisch verwarmd wordt. Voor nog eens 10 procent van de huizen verwachten ze een combinatie van elektrisch en groen gas.

Hoeveel al deze alternatieven voor aardgas de consument gaan kosten, is nog moeilijk te zeggen. De gemeente Amsterdam zegt het belangrijk te vinden dat consumenten in het begin 'gelokt' worden met een prijs die onder hun huidige energierekening ligt. "Het is wel de vraag of dit prijsvoordeel ook in de toekomst zal gelden", zegt de gemeente er meteen bij.

"Het wordt wel duurder dan nu", zegt Frans Rooijers, directeur van CE Delft. "Aardgas is vrij goedkoop, wil je de CO2-uitstoot terugbrengen, dan kost dat geld." Hij verwacht dat restwarmte van alle nieuwe opties de goedkoopste zal zijn en ongeveer even duur als aardgas nu. "Aardwarmte en warmte-koudeopslag kan je in veel gebieden ook betaalbaar aanleggen, maar het zal wel ietsje duurder zijn."

Rooijers denkt dat gebruikers van groen gas straks het duurst uit zijn. "Aardgas kost nu zo'n 15 cent per kubieke meter. Groen gas is veel duurder om te produceren, dat kost zo'n 60 tot 70 cent, en ik verwacht niet dat die prijs snel zal dalen."

En bestaande woningen omtoveren tot nul-op-de-meterwoningen is ook een dure aangelegenheid. Het vergt nu een investering van tussen de 30.000 en 60.000 euro per woning. Er zijn wel allerlei projecten in Nederland gaande waarbij wordt bekeken hoe die kosten omlaag kunnen.


bron : http://nos.nl/artikel/2143612-straks-geen-aardgas-meer-maar-wat-dan-wel.html

20
Tesla komt met dakpannen voor huizen die volledig uit zonnepanelen bestaan.

Tesla-CEO Elon Musk heeft dat zaterdag aangekondigd. De panelen bestaan grotendeels uit kwartsglas, maar zien er niet uit als zonnepanelen. Ze zien eruit als normale dakpannen en zijn een stuk steviger. Volgens Musk kunnen de dakpannen "langer mee dan het huis zelf" en zijn ze bestendig tegen zware weersomstandigheden.

Musk toonde huizen die zonnepaneeldakpannen op hun dak hadden en binnen een Tesla-huisbatterij en op die manier in hun energiebehoefte voorzien.

Efficiëntie
De huidige versie van Tesla’s zonnepaneeldakpannen zijn nagenoeg even effectief in het omzetten van zonlicht in elektriciteit als traditionele zonnepanelen.

Maar Musk zei tijdens de presentatie dat het bedrijf bezig is met een manier om de panelen efficiënter te maken dan traditionele zonnepanelen, onder meer door licht te ‘vangen’ in de panelen en op die manier energieverlies te beperken.

SolarCity
De aankondiging komt aan de vooravond van een belangrijke aandeelhoudersvergadering van Tesla. Daar moeten de aandeelhouders beslissen over de voorgenomen overname van zonnepanelenfabrikant SolarCity, een ander bedrijf van Musk.

Tesla hoopt vanaf komende zomer in de Verenigde Staten te beginnen met het installeren van de eerste zonnepaneeldaken. Musk kon nog geen precieze prijzen prijsgeven, maar zei wel dat Tesla’s zonnepaneeldakpannen even duur of goedkoper zijn dan traditionele dakpannen met traditionele zonnepanelen erop.

De zonnepaneeldaken passen in de missie van Musk zijn bedrijven – onder meer ruimtevaartbedrijf SpaceX en elektrischeautofabrikant Tesla – om de mensheid minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen.

Bron : http://www.nu.nl/gadgets/4342973/tesla-toont-zonnepaneeldak-huizen.html

21
Nieuwe Zonne energie technologie / Samen maken we energie duurzaam
« Gepost op: oktober 23, 2016, 13:10:35 »
Samen maken we energie duurzaam

https://www.powerpeers.nl/

22
MET DIT FIETSSLOT VAN DE TOEKOMST WORDT JE FIETS NOOIT MEER GESTOLEN

kyLock is dé oplossing voor mensen die steeds hun fietssleutels kwijt raken. De SkyLock is namelijk uitgerust met Bluethooth 4.0 die automatisch verbinding maakt met je telefoon als je in de buurt komt, waarna het slot opengaat. Om er nog een schepje bovenop te doen hebben de ontwikkelaars zelfs wifi en versnellingsmeters in het slot gebouwd. Dat zorgt ervoor dat als dieven het slot proberen op te maken, er een berichtje naar je telefoon verzonden wordt. En als kers op de taart werkt hij volledig op zonne-energie door de ingebouwde zonnepanelen, dus je hebt ook geen last van batterijen die leeg zijn.

Bron :  http://www.bytez.nl/met-dit-fietsslot-van-de-toekomst-wordt-je-fiets-nooit-meer-gestolen/

23
Flexibele zonnepanelen voor boot, camper of caravan


flexibel zonnepaneel voor op de boot
Flexibele zonnepanelen voor boot, camper of caravan. Wie stroom wilt hebben als je op pad bent met de boot, camper of caravan, kan eens denken aan flexibele zonnepanelen. Flexibel in de zin van buigbaar. Deze zonnepanelen zijn dun. Veel dunner dan de panelen die op daken worden bevestigd. Dit blog gaat over de flexibele zonnepanelen van het merk Solbian. Er zijn ook andere merken, maar deze panelen kwam ik tegen op de Hiswa, de watersportbeurs. Ik sprak met de ondernemers van De stille boot, een bedrijf in elektrische buitenboord motoren en in flexibele zonnepanelen.

Bij het bedrijf in het Friese Heeg praat ik verder met Ymbert Wouda van De stille boot. In de showroom staan de verschillende uitvoeringen van deze lichte zonnepanelen opgesteld. Wouda weet alles van deze flexibele zonnepanelen. "Juist op plekken waar andere panelen niet passen, kan je deze panelen plaatsen. Ze passen op de vreemdste plekken. Ik heb ze wel eens boven op een carport geplaatst. Meestal worden ze gebruikt op zeiljachten. Maar campers, caravans, tuinhuisjes, het kan allemaal. Je kunt het zo gek niet verzinnen."

interesse klik hier : http://houhetwarm.nl/flexibele-zonnepanelen-voor-boot-camper-caravan/

24
FAQ / Hoe voorkom je dat je zonnepanelen gestolen worden
« Gepost op: maart 18, 2016, 18:38:03 »
5 nuttige tips om diefstal zonnepanelen te voorkomen

Diefstal zonnepanelenDiefstal zonnepanelen? Wij hebben 5-tal nuttige tips om diefstal van zonnepanelen zoveel mogelijk te voorkomen.
Het komt nog niet veel voor, maar op 9 juni 2014 zijn 18 zonnepanelen met een waarde van circa € 4.500 van het zwembad van Wijhe gestolen. Een jaar eerder waren er 100 zonnepanelen van het dak van de Sint Adelbertabdij in Egmond gestolen.
Zonnepanelen zijn erg gemakkelijk te demonteren en daardoor is de diefstal van zonnepanelen een fluitje van een cent. Zonnepanelen zijn snel gestolen. Met een inbussleutel zijn de zonnepanelen in een handomdraai los. En aangezien een zonnepaneel al snel € 200,- opbrengst, lijkt de buit al vrij snel aantrekkelijk.
Zonnepanelen.net geeft een 5-tal nuttige tips om diefstal van zonnepanelen te voorkomen:

1. Sommige leveranciers geven u de lijst met serienummers, maar de meeste leveranciers doen dit niet. Zorg er dan voor dat de serienummers genoteerd worden, voordat deze worden geplaatst. De serienummers bevinden zich meestal aan de achterzijde van het zonnepaneel.

2. Zorg ervoor dat uw dak lastig bereikbaar is. Geef gelegenheidsdieven geen extra kans door bijvoorbeeld afvalcontainers rondom het dak te laten staan.

3. Vervang de standaard inbusbouten voor éénrichtingsschroeven (roestvast) die niet kunnen worden losgeschroefd zonder dat de zonnepanelen beschadigd worden. Vraag hier expliciet naar bij uw installateur. Mochten de zonnepanelen al geplaatst zijn dan kunt u kogeltjes met een hamertjes in de inbuskop slaan.

4. Heeft u een alarminstallatie, dan zijn uw zonnepanelen hier eenvoudig op aan te sluiten. In het frame van het zonnepaneel bevinden zich doorvoergaten. Als u hier een draad door laat lopen dan kan het alarmsysteem melding doen zodra de draad onderbroken wordt.

5. Ga uw verzekeringspolis van uw opstalverzekering na of diefstal van zonnepanelen onder de dekking vallen. Het is belangrijk om bij uw verzekeringsmaatschappij na te vragen of de dekking ook van toepassing is indien er geen inbraakschade is!


Bron : https://www.zonnepanelen.net/diefstal/

25
66 zonnepanelen van daken gestolen in West-Brabant: mogelijk bende actief

RIJSBERGEN - In Zundert en Rijsbergen zijn de afgelopen week meer dan zestig zonnepanelen van daken gestolen. Dat meldt de politie vrijdag. Zeer waarschijnlijk zijn dezelfde daders verantwoordelijk voor de opmerkelijke diefstallen.

Een huis gelegen aan de Hazeldonksestraat in Rijsbergen was zondagnacht het eerste doelwit van de bende. Dertig zonnepanelen werden van het dak gehaald.

Verlichting onklaar gemaakt
Drie dagen later sloeg de groep opnieuw toe. Bij een huis aan de Bredaseweg in Zundert werden ruim dertig zonnepanelen weggenomen. Deze werden op precies dezelfde manier gestolen als bij het huis in Rijsbergen.

Ook hier werd de omliggende (straat)verlichting onklaar gemaakt en konden de daders zo in het donker ongezien hun gang gaan.

Waarschuwing
De politie is op zoek naar getuigen die iets van deze ‘unieke diefstallen’ gezien hebben. Mogelijk hebben mensen bij hun huis camera’s hangen die opnames hebben gemaakt van de daders.

Ook wil de politie zonnepanelenbezitters waarschuwen voor de bende. Dit soort diefstallen levert namelijk een forse schadepost op. “Probeer uw terrein of woning zo goed mogelijk te beveiligen”, luidt het advies.


Bron : http://www.omroepbrabant.nl/?news/2461951073/66+zonnepanelen+van+daken+gestolen+in+West-Brabant+mogelijk+bende+actief.aspx

Pagina's: [1] 2 3 ... 30