EV - Oplaadpalen - Tesla Audi eTron - Doe het zelf zonnepanelen - Omvormers voor Zonnepanelen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - info@thyser.com

Pagina's: [1]
1
Thyser zonnepanelen BV / kosten besparen bij zonnepanelen
« Gepost op: november 17, 2012, 14:19:03 »
De zonnepanelen kosten hangen allereerst voornamelijk af van de kosten per merk zonnepaneel en omvormer dat u kiest. Voor ons zonnepanelen aanbod hebben wij drie uitstekende merken geslecteerd uit elke prijsklasse, deze merken zijn onderverdeeld in onze aangewezen categorieen ‘goed’, ‘top’, en ‘Excellent’. Daarnaast zijn de kosten voor een zonnepanelen pakket uiteraard hoger wanneer u zonnepanelen neemt met een hoger wattage, zoals 250 Watt zonnepanelen in plaats van 240 Watt zonnepanelen.

De prijs van zonnepanelen hangt onder meer af van de kosten welke u kunt besparen op zonnepanelen. Een aantal kosten waar u op kunt besparen bij de aanschaf van zonnepanelen zijn de volgende:

Bespaar kosten met collectieve inkoop van zonnepanelen bij Thyser
U kunt de kosten van zonnepanelen drukken door deel te nemen aan één of meerdere van de collectieve inkoop acties van zonnepanelen door Thyser. Of door bijvoorbeeld meerdere energiebesparende productsoorten naast zonnepanelen, zoals een HR ketel, LED verlichting of HR ventilatie aan te schaffen.

Verminder kosten; leg zelf Schone groep aan of kleine omvormer voor zonnepanelen
Het aanleggen van een schone groep brengt kosten met zich mee. Een manier om hierop kosten te besparen is bijvoorbeeld om twee kleinere omvormers te nemen in plaats van één omvormer welke een hoger wattage aankan. Een voorbeeld is dat u in plaats van één SB1200 omvormer van het Duitse Excellent merk SMA simpelweg twee Mastervolt Soladin600 omvormers aansluit op de zonnepanelen installatie. Op elke Soladin600 omvormer kunnen drie zonnepanelen van bijvoorbeeld 230 of 240 Watt aangesloten worden. U kunt dan dus bij zes zonnepanelen, twee Soladin600 omvormers gebruiken en elke aansluiten op een aparte bestaande groep. Hiermee bespaart u de kosten van een nieuw aan te leggen schone groep.
Tip: Hier voegen wij wel aan toe dat deze kostenbesparing ten koste zou kunnen gaan van het rendement. Op de lange termijn zou u met een betere rendements productie van de zonnepanelen meer energiekosten besparen, terwijl op de korte termijn uw investeringskosten lager zal zijn uiteraard. Dit is een afweging welke wij graag met u bespreken en zo met de beste oplossing komen, mocht u hier vragen over hebben kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Tip: De prijzen van zonnepanelen merken is vaak gerelateerd aan de kwaliteit, en het kan zijn dat deze kostenbesparing ten koste zou kunnen gaan van het rendement. Op de lange termijn zou u met een betere rendements productie van de zonnepanelen meer overhouden, terwijl op de korte termijn uw investeringskosten lager zal zijn uiteraard. Dit is een afweging welke wij graag met u bespreken en zo met de beste oplossing komen, mocht u hier vragen over hebben kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Kosten verschil bij zonnepanelen portrait of landscape opstelling
Door de zonnepanelen in portrait opstelling te installeren kunt u over het algemeen wat kosten besparen in verhouding tot de zonnepanelen in landscape opstelling te installeren, met enkele uitzonderingen. Bij Thyser proberen we altijd waar mogelijk kosten te besparen bij een zonnepanelen pakket, ook in het geval van de opstelling van de zonnepanelen. Daarbij bespreken we altijd de winst aan ruimte en dus het eventueel meer kunnen plaatsen van zonnepanelen bij zowel een portrait en landscape opstelling tegenover waar mogelijk de meeste kosten op de zonnepanelen installatie bespaard kunnen worden.

Kosten bij volledig zwarte (Full Black) zonnepanelen of met een grijs kader
De kosten bij Full black zonnepanelen of volledig zwarte zonnepanelen zijn vaak ietswat hoger dan de kosten voor zonnepanelen met een grijs kader (de standaard zonnepanelen).
Tip: Ook presteren de zonnepanelen met een grijs kader wat beter dan de volledig zwarte zonnepanelen. Dit komt doordat de zwarte kleur warmte aantrekt en warmte geeft een wat negatiever effect op de opbrengst van de zonnepanelen.
Er is ook de optie tussen monokristallijne zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen, waarbij de marktprijs de kosten van één van de twee opties duurder of goedkoper maakt dan de ander.

De installatie kosten van de zonnepanelen op een plat dak of een schuin dak

De installatiekosten van zonnepanelen voor een plat dak zijn in het algemeen ietsje duurder dan de installatiekosten van zonnepanelen voor een schuin dak.
Daarnaast zijn de kosten van een 15 graden opstelling van zonnepanelen in het geval van een plat dak opstelling ook weer wat lager dan de kosten voor een 30 graden opstelling bij een plat dak.

Verder is een installatie van één enkele rij zonnepanelen ook wat lager dan de kosten van meerdere rijen zonnepanelen. 
Kosten besparen zonnepanelen door zelf te installeren
U kunt ook kosten besparen door zelf de zonnepanelen te installeren. Thyser heeft ook een beleid om u bij de installaties op alle mogelijke manier te ondersteunen.
- Thyser levert u een installatiehandleiding om de zonnepanelen te installeren.
- Daarnaast adviseert Thyser u over het zonnepanelen pakket en de mogelijk te besparen kosten.
- Ook staan wij telefonisch of zo mogelijk fysiek voor u beschikbaar tijdens de installatie van de zonnepanelen ter ondersteuning.

www.thyser.com

2
Thyser zonnepanelen BV / rendement zonnepanelen tegenover esthetisch
« Gepost op: november 17, 2012, 14:16:17 »
Nadat u duidelijk heeft of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel en welke ruimte er beschikbaar is voor de zonnepanelen en welk type en merk zonnepaneel uw voorkeur naar uit zou gaan, is de laatste stap om te zorgen voor het optimale rendement bij uw zonnepanelen pakket, met daarbij de afweging van een licht rendementsverlies tegenover het esthetische bij het plaatsen van uw zonnepanelen.

1. Bekijk eerst de ruimte op uw dak beschikbaar voor de zonnepanelen. Er zijn standaard twee type zonnepanelen; de 195/200 Watt Monokristallijn zonnepanelen met de afmetingen 1,58m x 0,81m en de 230/240/250 Watt Polykristallijn zonnepanelen welke de maat 1.65m x 0,99m hebben. Liggende aan de ruimte op het dak passen er meer zonnepanelen op van de ene of de andere maat. Het is even berekenen met welk type zonnepanelen u het meeste Watt op het dak kan plaatsen.

2. Vervolgens is er naast het verschil in afmetingen tussen bovenstaande type zonnepanelen, het verschil in zonnecel. De Monokristallijne zonnecellen zijn momenteel iets duurder dan de polykristallijne zonnecellen. Dit kan elk moment anders zijn en vraag daarom ook altijd de prijsverschilllen tussen de monokristallijne zonnepanelen en de polykristallijne zonnepanelen.

3. Bepaal hierna uw voorkeur voor geen licht rendementsverlies of het ethetische, u kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 15 graden plat dak opstelling van de zonnepanelen in plaats van een 30 graden plat dak opstelling. Hiermee verliest u enkel 6% rendement op de zonnepanelen, maar u ziet de zonnepanelen hoogstwaarschijnlijk niet meer op het dak staan vanaf uw tuin of straat.

Ook kunt u kiezen voor zwarte zonnepanelen in het geval van een zwart dak, dit geeft een mooiere integratie met uw dak. Maar omdat zwarte zonnepanelen meer warmte absorberen, geeft dit een iets minder rendement dan niet zwarte zonnepanelen.

4. In het geval u geen nieuwe schone groep aan wilt leggen, zoals bij de omvormers van SMA (vanaf 5 zonnepanelen) het geval is, kunt u kiezen voor een klein zonnepanelen pakket met een Soladin600 omvormer van Mastervolt. U bespaart hiermee de kosten voor het aanleggen van een schone groep, maar het rendement van de omvormer is wel lager dan een SMA en hier verliest u dus opbrengst mee op de lange termijn.

5. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u op uw dak gaat plaatsen is het ook zaak rekening te houden met schaduw. Schaduw geeft een groot rendementsverlies en het is daarom te bekijken of u te maken heeft met constante schaduw of tijdelijke schaduw.

En ook de pagina’s:
http://www.thyser.com/rendement_zonnepanelen
http://www.thyser.com/schaduw_zonnepanelen
http://www.thyser.com/kosten_zonnepanelen

3
Thyser zonnepanelen BV / bepaal uw budget voor zonnepanelen
« Gepost op: november 17, 2012, 14:09:14 »
Na het bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, bepaald u hoeveel budget u beschikbaar stelt voor de zonnepanelen.

Met uw beschikbare budget voor zonnepanelen en de beschikbaarheid op uw dak, bepaald u nu het merk zonnepanelen en het zonnepanelen pakket.
Bepaal uw energie verbruik

Om het aantal zonnepanelen te bepalen bekijkt u eerst uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik op uw energierekening. U bekijkt het totaal aantal verbruikte KWh, dus zowel het nacht als dagtarief bij elkaar opgeteld.

Een gemiddeld gezin verbruikt rond de 4000 KWh per jaar. U vermenigvuldigt het aantal Watt van de zonnepanelen maal 0,9%, dan weet u ongeveer de jaarlijkse KWh opbrengst van de zonnepanelen. 18 x 250 Watt zonnepanelen is in totaal 4500 Watt, maal 0,9 is 4050 KWh productie van de zonnepanelen op jaarbasis. In dit geval wordt uw totale elektriciteitsverbruik geproduceerd door de zonnepanelen.

Normaal gesproken willen mensen slechts een deel van hun energieverbruik produceren met zonnepanelen, bij 9 zonnepanelen bijvoorbeeld zit u al op de helft van het energieverbruik van een gemiddeld gezin.

U wilt niet meer produceren met uw zonnepanelen dan dat u verbruikt, anders levert u energie terug aan de Energiemaatschappij tegen de bruto-prijs en krijgt u maar 0,06 eurocent per geproduceerd KiloWatt. Dit is veel lager dan de huidige 0,25 eurocent per KW welke u wel krijgt wanneer u minder KWh produceert dan dat u verbruikt.

 
Beste zonnepanelen en omvormer merken uit elke prijsklasse

Bij Thyser hebben wij de beste zonnepanelen en omvormer merken uit elke prijsklasse geselecteerd. Daarbij hebben wij de verschillende merken gecategoriseerd als Excellent, Top en Goed.
Bij elke categorie hoort een prijsniveau en het bijbehorende rendement en opbrengst. Dit kunt u bekijken op http://thyser.com/

De zonnepanelen en omvormer merken uit de categorie Excellent geeft het hoogste rendement en is daarbij ook iets duurder in prijs. Op de lange termijn leveren de Excellent merken meer opbrengst, maar op de korte termijn brengen eerst de goede merken en daarna de topmerken een lagere investering met zich mee.

4
Thyser zonnepanelen BV / is uw dak geschikt voor zonnepanelen?
« Gepost op: november 17, 2012, 14:04:53 »
Het allereerste punt wanneer u overweegt zonnepanelen te kopen is zeker te zijn dat uw dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen.
Om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen zijn de volgende factoren bepalend:

De ruimte op het dak voor de zonnepanelen

Voor de zonnepanelen moet er wel genoeg ruimte op het dak zijn. De zonnepanelen komen standaard in twee maten; 1.65m x 1.00m en 0,81m x 1.58m. Het gaat hier dan om de zonnepanelen vanaf ongeveer 180 Watt tot 250 Watt welke de standaard zonnepanelen zijn. U kunt de zonnepanelen in de lengte (portrait) of in de breedte (landscape) plaatsen en u kunt dus zo uitrekenen hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen.

De oriëntatie van de zonnepanelen

Ook de orientatie of azimut van zonnepanelen is bepalend of uw dak voor zonnepanelen geschikt is.
U kunt in het plaatje zien dat het rendement van zonnepanelen flink achteruit gaat wanneer de oriëntatie meer afwijkt van het zuiden. Richting het oosten en westen is nog te overzien, maar is uw dak richting het noorden, dan is uw dak eigenlijk niet geschikt voor zonnepanelen.

De hellingshoek van de zonnepanelen

De hellingshoek is ook belangrijk bij het bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. U ziet in het plaatje dat 30 graden de ideale hoek is om zonnepanelen onder te plaatsen. Uw schuine dak geeft een hellingshoek voor de zonnepanelen van ongeveer 45 graden. Op het platte dak worden zonnepanelen voornamelijk onder 15 graden en 30 graden geplaatst. U ziet dat de zonnepanelen een rendementsverlies hebben van maar 6% bij een 15 graden en 45 graden hellingshoek. Sommige schuine daken hebben een hogere hellingshoek dan 45 graden met de zonnepanelen en op sommige platte daken past geen 15 graden of 30 graden plat dak zonnepanelen systeem, door ruimtegebrek.
Schaduw op de zonnepanelen

Indien er veel schaduw valt op de zonnepanelen resulteert dit in een hoog rendementsverlies van de zonnepanelen. Wanneer er veel en constant schaduw valt op de zonnepanelen door bijvoorbeeld hoge bomen, schoorstenen of andere schaduw veroorzakers is het verstandig om op dit gedeelte van het dak geen zonnepanelen te plaatsen. Bij tijdelijke schaduw of weinig schaduw zijn er oplossingen om hiermee om te gaan, om zo toch een hoog rendement met de zonnepanelen te behalen. Meer informatie hierover vind u op www.thyser.com/schaduw_zonnepanelen

Stevigheid van het dak voor zonnepanelen plaatsen

Een veelgestelde vraag, vooral bij platte daken is: Kan mijn dak het gewicht van de zonnepanelen installatie wel aan?

Bij zonnepanelen op een plat en schuin dak zijn de daken in Nederland en Belgie eigenlijk altijd meer dan stevig genoeg voor de zonnepanelen en de ballast. U kunt dit zelf ook testen door op een vierkante meter te staan en zo uit te gaan van uw gewicht op het dak per vierkante meter. Het gewicht van de zonnepanelen en de ballast is per m2 is bij elkaar ongeveer 100kg. Indien u (eventueel met een persoon erbij) 100kg weegt en op een vierkante meter staat op het dak zult u zien dat het dak dit makkelijk houdt en daarbij dus ook de zonnepanelen installatie. Daarnaast is het bijvoorbeeld bij oude huizen of boerderijen voorkomend dat de daken zwak zijn voor de aanleg van zonnepanelen.
Zonnepanelen en vergunning

Een andere vraag welke wij dikwijls krijgen van klanten is: heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Een vergunning voor zonnepanelen is zo goed als nooit nodig, tenzij uw pand een monument is of een beschermd stadsgezicht.
Indien u afwijkt van de standaard voorschriften voor het installeren van zonnepanelen, zoals de hoogte van het zonnepaneel op het dak (rond de 50cm) is dezelfde afstand welk u van de dakrand af moet blijven, moet u een vergunning aanvragen. Maar het is daarnaast ook verstandig om simpelweg een halve meter van de dakrand af te blijven voor de wind.
Zonnepanelen en overlast

Waar u ook even naar kan kijken bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is dat deze geen overlast geven aan uzelf en eventueel aan de buren. Reflectie van de zonnepanelen is meestal niet aan de orde, maar de hoogte van zonnepanelen op het platte dak bijvoorbeeld kan mogelijk storend zijn. De hoogte van de zonnepanelen bij 30 graden is ongeveer 50cm, terwijl dit bij 15 graden ongeveer 20cm is. De 50cm ziet u wellicht net wel en de 20cm hoogte niet.
 

5
Thyser zonnepanelen BV / zonnepanelen rendement
« Gepost op: november 17, 2012, 14:03:15 »
Het rendement van zonnepanelen wordt bepaald door een verscheidenheid aan factoren welke invloed hebben op het rendement. Veel mensen vragen zich af of zonnepanelen wel voldoende zonlicht ontvangen en of zonnepanelen wel een hoog rendement geven in Nederland en België en daarbij of zonnepanelen dus interessant zijn.
Tip: Voor het opwekken van zonne-energie is geen direct zonlicht nodig, het gaat voor het rendement en opbrengst namelijk om de lichtinval. Ook bij bewolking leveren de zonnepanelen zonne-energie, al is dat dan wat minder rendement dan bij direct zonlicht. In Nederland en België is er meer dan voldoende direct zonlicht en diffuus zonlicht om de zonnepanelen een goed rendement te geven.

Rendement zonnepanelen grotendeels bepaald door zonnecellen

Het rendement van een zonnepaneel wordt voor het merendeel bepaald door het type zonnecellen dat in de zonnepanelen gelamineerd worden. Bij zonnecellen zit er verschil in efficientie en rendement, maar dat is ook het verschil in prijs wat er betaald wordt voor zonnecellen en dus de prijs van de zonnepanelen grotendeels bepaald. Er zitten in een zonnepaneel een aantal zonnecellen, zoals bijvoorbeeld bij een polykristallijn zonnepaneel van 240 Watt zitten 60 zonnecellen, wat betekent dat om aan 240 Watt te komen elke zonnecel 4 Watt aan rendement moet opleveren. Het is dan aan de zonnepanelen fabrikant welk merk zonnecel te kiezen en het type zonnecel te kiezen dat bijvoorbeeld 4,3 Watt rendement oplevert of 3,8 Watt rendement oplevert per zonnecel. Zo leveren de zonnepanelen een beter rendement of een minder rendement op. Thyser bekijkt bij de selectie van een zonnepanelen fabrikanten onder meer naar het type zonnecellen en welke rendement klasse zonnecellen er gebruikt worden door de fabrikant. Ook evalueren wij de zonnepanelen fabrikant hoe deze de kosten verlaagd van de zonnecellen door prijsafspraken met de leverancier, de zonnecellen groot in te kopen of deze zelf te produceren.

zonnecel

Terugverdientijd en rendement Zonnepanelen

De terugverdientijd van de zonnepanelen bij het rendement in Nederland en België ligt tussen de 3 jaar en 10 jaar. Hier zijn uiteraard een aantal factoren van invloed op. De terugverdientijd van de zonnepanelen hangt uiteraard onder andere ervan af of u het zelf installeert, of u subsidie ontvangt op de zonnepanelen, het rendement van de zonnepanelen en de initiële investering bij de zonnepanelen. Met de opbrengst van de zonnepanelen bent u weer afhankelijk van het rendement van de zonnepanelen. Wij hebben de zonnepanelen en omvormers welke het beste rendement en daarbij de meeste opbrengst genereren in de categorie ‘Excellent’ ondergebracht. Al genereren deze merken zonnepanelen en omvormers een beter rendement, de prijs is ook een stukje hoger. Bij de afweging tussen deze merken en economischere merken helpt Thyser u graag met verdere informatie. Ook voor de berekening van de terugverdientijd met de verschillende zonnepanelen merken met in overweging het rendement, de opbrengst en de investering in de zonnepanelen hebben wij software klaar staan.
Rendement en opbrengst zonnepanelen

Het zonnepanelen rendement welke geproduceerd word door onze zonnepanelen merken werkt met een rendement factor van ongeveer 0,9, al is uit de praktijk gebleken dat deze rendement factor boven de 0,9 ligt.  Daarnaast produceert het ene zonnepaneel merk wat boven een rendement van 0,9 en het andere om en nabij een rendement van 0,9. De rendement factor 0,9 berekening is als volgt; het wattage van een 250 Watt zonnepaneel wordt vermenigvuldigd met een rendement factor 0,9 en produceert daardoor een opbrengst met de zonnepanelen van ongeveer 225 Kwh op jaarbasis. Dit wordt ook nog eens gegarandeerd door de garanties van de zonnepanelen merken.
Garanties en bijbehorende rendement en opbrengst zonnepanelen

Voor alle merken zonnepanelen; REC, Sanyo, Canadian Solar en ET Solar zijn dezelfde garantie voorwaarden:

- 10 jaar productgarantie
- 25 jaar lineaire vermogensgarantie maximaal toegestane lineaire vermogensverlaging van 0.7% per jaar

De garantie van onze merken zijn: 10 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie met een maximaal toegestane lineaire vermogensverlaging van 0.7% per jaar voor een periode van jaar 2-25. Dit betekent dus dat de zonnepanelen de eerste tien jaar een maximaal vermogensverlies mogen hebben van 0,7% per jaar. Dit garandeerd het rendement en de opbrengst van de zonnepanelen tot een bijna 100% niveau.

Deze vermogensgarantie geeft een hogere garantie dan 90% vermogensgarantie op het jaarlijkse vermogen voor een periode van 10 jaar en 80% vermogensgarantie op het jaarlijkse vermogen voor een periode van 25 jaar.

garanties
Schaduw zonnepanelen slecht rendement en slechte opbrengst

Het rendement en de opbrengst van een zonnepanelen installatie neemt af wanneer (een deel van) de zonnepanelen schaduw heeft. Voorkom schaduw het liefst volledig of zo veel mogelijk ten behoeve van het rendement en de opbengst. Vooral wanneer uw zonnepanelen in de lente en/of in de zomer in de schaduw staan kan het rendement behoorlijk benadeeld worden. Dit zijn de maanden dat het beste rendement en de hoogste opbrengst van de zonnepanelen (lange zonnige dagen) gegenereert word. Het rendement en de opbrengst van de zonnepanelen is in de wintermaanden een stuk lager en u kunt hierbij overwegen, als het effect van zonnepanelen niet te nadelig is, om toch zonnepanelen te plaatsen.

Een oplossing voor de schaduw op zonnepanelen is om meerdere omvormers of verschillende strings (een rij aan elkaar gesloten zonnepanelen) te gebruiken.
Lees meer over het effect van schaduw op zonnepanelen en de oplossingen hiervoor op onze schaduw zonnepanelen pagina.
Rendement en opbrengst zonnepanelen met de hellingshoek

Om het beste rendement en een hogere opbrengst bij zonnepanelen onder een verschillende hellingshoek te hebben is het beter om elke groep (string)zonnepanelen welke dezelde hellingshoek hebben op dezelfde omvormer of string aan te sluiten.
Wanneer bijvoorbeeld bij een zonnepanelen installatie een gedeelte van de zonnepanelen met een 15 graden (plat dak) hellingshoek geinstalleerd word en een ander gedeelte van de zonnepanelen installatie met 45 graden (schuin dak) geinstalleerd word is het beter om de 15 graden string en de 45 graden string:

- beiden of op een aparte omvormer te zetten
- of beide strings apart op dezelfde omvormer aan te sluiten. Hier zijn niet alle omvormers geschikt voor.

Thyser kan samen met u naar de oplossing zoeken met het hoogste rendement. Neemt u in dat geval gerust contact met ons op.

Het beste zonnepanelen rendement en opbrengst genereert u door de zonnepanelen op een hellingshoek te zetten welke rond de 30 graden is. U kunt op het plaatje het verlies aan rendement zien bij een afwijking van de ideale 30 graden opstelling van de zonnepanelen.

rendement
Rendement en opbrengst zonnepanelen met de orientatie

Ook de azimut/orientatie van de zonnepanelen is bepalend voor het rendement en de opbrengst van de zonnepanelen.
De ideale opstelling is op het zuiden, met een hele kleine afwijking op het oosten (omdat de panelen koud zijn van de nacht ervoor en ’s ochtend de eerste zonnestralen ontvangen; het beste is koudere panelen en zonlicht voor het hoogste rendement). Hebben verschillende panelen opstellingen een groot verschil in orientatie (bijvoorbeeld één opstelling op het oosten en de ander op het westen) dan kunnen ten behoeve van het rendement beter:

- beiden strings of op een aparte omvormer aangesloten worden
- of beide strings apart op dezelfde omvormer aan te sluiten. Hier zijn niet alle omvormers geschikt voor.

Thyser kan samen met u naar de oplossing met het hoogste rendement zoeken. Neemt u in dat geval gerust contact met ons op.
Rendement en opbrengst bij verschillende type zonnepanelen

Wanneer er verschillende type (met verschillende wattages) zonnepanelen geïnstalleerd worden, is het beter voor het zonnepanelen rendement om:

- beiden strings of op een aparte omvormer aangesloten worden
- of beide strings apart op dezelfde omvormer aan te sluiten. Hier zijn niet alle omvormers geschikt voor.

Een extra omvormer brengt helaas wel wat extra kosten met zich mee. Maar het rendement van de zonnepanelen en daarbij de opbrengst van de zonnepanelen blijft optimaal en deze meerprijs verdient u dan terug.
Omvormers met een beter rendement en een betere opbrengst van de zonnepanelen

De omvormers welke gebruikt worden bij zonnepanelen installaties hebben ook een verschil in rendement en daarbij opbrengst bij de productie, wij hebben deze omvormers gemarkeerd als Top en  Excellent. Transformatorloze omvormers bijvoorbeeld hebben een beter rendement dan de omvormers waar wel een transformator in zit. De transformator verbruikt ook weer energie. Thyser kijkt altijd naar uw situatie met software om zo mogelijk een omvormer te nemen met het beste rendement.

- Mogelijk geluidsoverlast omvormers tegenover rendement en opbrengst

Let op: een ander belangrijk verschil is dat de omvormers met transformator wat geluid maken. Daarom is het zaak om de plaats te bepalen waar de omvormer opgehangen word. Mits dit dichtbij een slaapkamer is, dan is het wellicht (ligt ook aan de samenstelling van het totale pakket, waar we u bij zullen adviseren) verstandig om een transformatorloze omvormer te selecteren (vooral voor de zomer als de productie al vroeg begint). Niet voor alle wattage-hoogtes (aantal Watt in totaal bijvoorbeeld vijf zonnepanelen van 240 Watt is 1200 Watt in totaal en heeft een SB1200 omvormer nodig, welke een transformator heeft) bestaat er een transformatorloze omvormers. Het aantal zonnepanelen en dus het gekozen pakket hangt af of geluid een bepalende factor is. Daarnaast geven transformatorloze omvormers ook een beter rendement.
Ventilatie bij de zonnepanelen en de omvormer voor optimaal rendement en opbrengst

Ook belangrijk om een zo hoog mogelijk rendement en opbrengst van de zonnepanelen te verkrijgen is dat de zonnepanelen en de omvormer hun warmte kwijt kunnen en moeten daarom wel de mogelijkheid tot ventilatie hebben. De zonnepanelen op een schuin dak hebben zitten een 10 centimeter boven het dak en worden zo geventileerd. Hetzelfde geldt voor de zonnepanelen op een plat dak, deze worden geventileerd via de kanten van de stellage welke open zijn, zoals de zijkanten. Dit geeft dus al een goed rendement door voldoende ventilatie.
Bij de omvormer is het altijd even bekijken waar de koeling of koelribben zitten van de omvormer en deze moeten wel een 20 tot 30 centimeter eromheen de vrijheid hebben om te ventileren. Dus plaats de omvormer niet te dicht tegen andere objecten aan of tegen het plafond bijvoorbeeld voor het optimale rendement.
 
Meer op: http://www.thyser.com/rendement_zonnepanelen

6
Thyser zonnepanelen BV / dé collectieve inkoop actie van zonnepanelen
« Gepost op: november 17, 2012, 13:59:49 »
Thyser is gestart met dé collectieve inkoop actie van zonnepanelen. Dit zonnepanelen inkoop collectief zijn wij gestart om gezamenlijk met u de zonnepanelen nóg sneller terug te verdienen. Om zo Nederland en België zo groen mogelijk te maken en consumenten en bedrijven nog beter te wapenen tegen de crisis. In Nederland zal de BTW van energie hoger zijn dit jaar en de energielasten voor zowel Nederland als Belgie de komende jaren alleen maar toenemen en daarnaast krijgt u vrijwel niets meer aan rente voor uw gespaarde vermogen. Daarom is het nú tijd om met z’n allen deze stap te nemen!

Bekijk meer op:
http://thyser.com/collectieve_actie


7
Nieuwe Zonne energie technologie / Zonnepanelen veel gestelde vragen
« Gepost op: november 16, 2012, 20:53:07 »

1. Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Over het algemeen wordt er bij een gemiddels gezin uitgegaan van een Kwh verbruik van tussen de 3500 en 4000 Kwh. Dit totaal verbruik aan Kwh kunt u terugvinden op de energierekening.

Bij Thyser zien wij vaak dat een hoog elektriciteitsverbruik te wijten is aan het veel aan laten staan van de PC. De elektriciteitsrekening kan al een aardig stuk verlaagd worden door de PC vaker uit te zetten of door een laptop te gebruiken in plaats van een PC. Een laptop is 4 keer zo zuinig en verbruikt 25% van wat een PC gebruikt aan elektriciteit per uur.

De opbrengst van een zonnepaneel kunt u bepalen door het wattage van het zonnepaneel te vermenigvuldigen met de factor 0,9. U heeft dus bij een zonnepaneel van 250 Watt bijvoorbeeld dus gemiddeld een opbrengst van 225 Kwh per jaar. Uit onze ervaring bij Thyser kunnen wij zeggen dat dit vaak wat hoger is, eerder een factor 0,95.

In het geval er op uw energierekening 3500 Kwh verbruik per jaar staat en u volledig duurzame elektriciteit wilt gebruiken heeft u dus 4000 Watt aan zonnepanelen nodig. Dit betekent 16 zonnepanelen van 250 Watt.

Dit is de theorie, in de praktijk wilt u niet meer Kwh produceren dan u verbruikt, anders krijgt u maar 0,06 eurocent van de energiemaatschappij per geproduceerd Kwh. Ook passen 16 zonnepanelen niet op de meeste Nederlandse daken.

Mocht u bijvoorbeeld 10 zonnepanelen van 250 Watt op uw dak plaatsen, dan heeft u in totaal 2500 Watt op uw dak geplaatst aan zonnepanelen en dit levert dan ongeveer 2250 Kwh per jaar op.

U betaalt momenteel rond de 0,25 eurocent per Kwh. Tot aan 5000 Kwh en wanneer u minder produceert dan dat u verbruikt ontvangt u 0,25 eurocent per Kwh. Dit heet salderen, uw verbruiksmeter loopt zeg maar terug met wat u geproduceerd heeft. 

Hoeveel zonnepanelen heeft u dus nodig?

- Blijf met de zonnepanelen Kwh productie onder uw jaarlijkse Kwh verbruik

- Het aantal zonnepanelen dat op uw dak past, wannneer er maar drie zonnepanelen passen is het antwoord al duidelijk

- Blijf onder het maximale salderingsniveau van 5000 Kwh
2. Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Een vergunning voor zonnepanelen is enkel nodig wanneer uw pand een monument of beschermd stadsgezicht is. Daarnaast heeft u ook een vergunning nodig wanneer u afwijkt van de bouwvoorschriften. Thyser adviseert u hier volledig over en ook in de installatiehandleiding van Thyser word dit u uitgelegd. Een voorbeeld is dat bij een plat dak de afstand van de dakrand hetzelfde moet zijn als de hoogte van het zonnepaneel. Bij een 30 graden opstelling op een plat dak is de hoogte van het zonnepaneel ongeveer 50 cm, u dient dan ook 50 cm van de dakrand vandaan te blijven. U kunt in het pdf bestand meer hierover in detail lezen of u kunt bij uw gemeente meer informatie hierover vragen, vraag dan naar de bouwafdeling.

zonnepanelen en vergunning.pdf
3. Krijgt mijn dak geen problemen door het gewicht van de zonnepanelen?

De daken in Nederland zijn over het algemeen stevig gebouwd en u hoeft zich over het algemeen geen zorgen te maken over de verzwaring voor de zonnepanelen. Bovendien geeft het installatiemateriaal plaats aan een maximaal aantal stenen. Daarnaast zal Thyser u adviseren over de hoeveelheid stenen. Er kan op de bodem van het installatiemateriaal extra stenen geplaatst worden. Hoe meer zonnepanelen aan elkaar verbonden zijn, hoe minder stenen er nodig zijn, omdat de stellage steviger staat. Daarom is het bijvoorbeeld bij één enkel zonnepaneel wel raadzaam om op de bodem ook wat stenen te leggen. Hoe hoger de zonnepanelen geplaatst worden, hoe meer stenen er geplaatst moeten worden in verband met de wind.

Wanneer u zelf op het platte dak staat, drukt u al uw eigen gewicht op het dak op één vierkante meter. Stel u weegt 100kg en u kunt gewoon op het dak staan (en dit is eigenlijk vrijwel altijd het geval), dan kan het dak de stellage met zonnepanelen ook gewoon aan. Een zonnepaneel is 1.65m x 1.1m op een plat dak, dus in totaal 1,82m2. Met 40 x 40 stenen passen er 4 stenen op de rug van de stellage, dit is 15kg x 4 met daarbij 20kg van het zonnepaneel is dit in totaal 80kg. Legt u op de bodem of op de basis van de driehoek ook nog eens twee stenen, dan heeft u 110kg in totaal per 1,81m2. Per m2 is dit 60kg wat u maximaal bereikt met de verzwaring op uw dak met de zonnepanelen. Kunt u op het dak staan (wat eigenlijk altijd het geval is) dan kan de zonnepanelen stellage met de zonnepanelen en tegels ook op het dak staan. 
4.  De omvormer is voor een lager wattage dan de zonnepanelen installatie, verlies ik nu Kwh opbrengst?

Veel mensen denken dat de omvormer zich uitschakelt wanneer de productie van de zonnepanelen boven het aantal Kilowatt komt dat de omvormer aankan. De omvormer schakelt zichzelf niet uit, maar blijft simpelweg op het maximum produceren wat deze aankan. Indien er een SMA 2100TL maximaal 2200 Watt aankan, terwijl deze op een zonnepanelen installatie van 2500 Watt is aangesloten, zal deze op een topdag op 2200 Watt blijven steken. De 300 Watt welke wordt misgelopen, wordt ruimschoots gecompenseerd door de dagen waar er geen volle instraling is. In de Benelux is het klimaat zo dat er veel meer dagen zijn dat de omvormer niet op de top van 2200 Watt draait dan dat er wel zulke dagen zijn. Het levert meer opbrengst op aan kwh om een omvormer te nemen welke een wat lager Wp aankan dan de gehele zonnepanelen installatie daadwerkelijk is, dit heet ook wel onderdimensioneren. Kijk voor meer informatie op http://www.thyser.com/omvormer-rendement-door-zonnepanelen
5. Hoe lang duurt het voor zonnepanelen terugverdiend zijn?

Gemiddeld zijn de Thyser zonnepanelen pakketten in Nederland terugverdiend binnen 5 á 6 jaar. De terugverdientijd van uw zonnepanelen heeft te maken met verscheidene factoren. Aan de ene kant wordt de terugverdientijd bepaald door de opbrengst van uw zonnepanelen; hieronder vallen factoren als de hellingshoek, de orientatie of azimut van de zonnepanelen, het type omvormer, het type zonnepaneel. Aan de andere kant wordt de terugverdientijd bepaald door de kosten welke u bespaard met de aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen. U kunt bij elk zonnepanelen pakket op de Thyser website de terugverdientijd berekening zien en ook vind u op de homepage links naar subsites welke u informatie geven over opbrengst verhoging en kostenbesparing bij de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen.
6. Moeten de zonnepanelen schoongemaakt worden?

De zonnepanelen kunnen een rendementsverlies leiden van enkele procenten en zo wat minder produceren. Dit heeft impact op grotere installaties, maar voor de particulier is het voor enkele zonnepanelen (tenzij u een grotere installatie heeft van boven de 15 zonnepanelen) eigenlijk niet de moeite. Maar u kunt er altijd een lap met wat water overheen halen, kijk wel uit dat u geen bijtende middelen gebruikt en kijk uit voor krassen. Lees meer hierover op http://www.thyser.com/zonnepanelen_onderhoud

Heeft u andere vragen dan beantwoorden wij bij Thyser deze graag voor u, stuur een email met uw vraag naar info@thyser.com

Pagina's: [1]