EV - Oplaadpalen - Tesla Audi eTron - Doe het zelf zonnepanelen - Omvormers voor Zonnepanelen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: september 08, 2019, 19:37:51 
Gestart door Econo - Laatste bericht door Econo
Nu de minister meer duidelijkheid heeft gegeven over de regeling voor het afschaffen van de PV saldering hebben we dit in een rekenmodel gezet.

https://www.econo.nl/berekening-pv-saldering-afbouw

U kunt daar opgeven hoeveel u opwekt, uw kWh tarieven en hoeveel u terug levert. De uitkomst is een overzicht per jaar tot 2031, het jaar dat de saldering stopt.

De meeste energie die u opwekt zal eerst terug geleverd worden aan het net, voor een huishouden in Nederland zal dat zonder speciale maatregelen zo rond de 70 tot 80% zitten.

Het is dus zaak om zoveel mogelijk van uw opgewekte energie direct te gebruiken als er overproductie is, een van de oplossingen kan zijn om overtollige energie op de slaan in een warm water boiler. Zie onze oplossingen op dat gebied op de PV boiler pagina. https://www.econo.nl/pv-boilers-2

Een andere leuke oplossing is onze elektrisch CV doorstroomverwarmer, https://www.econo.nl/cv-doorstroomverwarmer-modellen-1-tot-10-kw  kan prima samenwerken met bestaande warmtebronnen.
 2 
 Gepost op: augustus 28, 2019, 12:09:45 
Gestart door Econo - Laatste bericht door Econo
Op de home page van de website staat nu een leuk educatief plaatje van een zonneboiler in werking.

De gegevens worden elke minuut bijgewerkt.

Bereikbaar via de homepage:
https://www.econo.nl

Of alleen het plaatje met de actuele waarden er bij (u mag deze link gebruiken voor educatie) :
https://www.econo.nl/schema/schema.html

Elk onderdeel is benoemd en door er op te klikken komt u bij het desbetreffende onderdeel op de webshop.

 3 
 Gepost op: augustus 14, 2019, 12:41:39 
Gestart door Econo - Laatste bericht door Econo
Nieuwe meet en regel cursus speciaal gericht op de vrij programmeerbare controller RSM610 van TA en gericht op complexere systemen met meerder energie-warmte bronnen en het efficient gebruikt daarvan in huizen en gebouwen.

Inschrijven op de webshop, eerstvolgende datum 4 oktober

https://www.econo.nl/beginnerscursus-meten-en-regelen-en-onderhouden-1-dag

 4 
 Gepost op: mei 04, 2019, 15:45:37 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
Al de bronnen leveren energie die duurzaam is geproduceerd in Nederland. Ga je voor zonne-energie, windenergie of bio-energie? Via onze energiemarktplaats vind je gemakkelijk een energiebron bij jou in de buurt


Vandebron werkt toe naar een volledig duurzaam energienet, door alleen energie aan te bieden die écht groen is en lokaal is opgewekt. Als klant kies je zelf van welke bron je energie afneemt: zo weet je precies waar je goeie energie vandaan komt, en waar je geld naartoe gaatKlik Hier

 5 
 Gepost op: mei 04, 2019, 15:41:12 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
Vandebron werkt toe naar een volledig duurzaam energienet, door alleen energie aan te bieden die écht groen is en lokaal is opgewekt. Als klant kies je zelf van welke bron je energie afneemt: zo weet je precies waar je goeie energie vandaan komt, en waar je geld naartoe gaat.

Klik Hier

 6 
 Gepost op: mei 04, 2019, 15:21:17 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
Bedankt ...echt handig om te weten waar ik mijn elektrische auto kan opladen ;)

Er moeten nog veel meer bij geplaatst worden .... 40.0000 nog te gaan

 7 
 Gepost op: oktober 24, 2018, 16:10:27 
Gestart door Econo - Laatste bericht door Econo
Wij hebben een nieuwe elektrische cv doorstroom verwarmer beschikbaar.

Heeft u PV energie over of een heeeeeel energie zuinig huis dan is dit misschien een mooie oplossing.

Een 3 kW versie stekker klaar kost maar 333,30 inclusief BTW en verzendkosten, nog nooit was CV verwarming zo goedkoop.

https://www.econo.nl/cv-doorstroom-verwarmer-modellen-1-tot-10-kw

 

 8 
 Gepost op: november 27, 2017, 19:27:13 
Gestart door Janneman70 - Laatste bericht door Janneman70
Wanneer je zonnepanelen wilt gebruiken om het stroomverbruik van je warmtepomp te compenseren dan is dat met de huidige salderingsregeling een goed idee maar......... Wanner de saldering wegvalt wil je je warmtepomp aan laten gaan op het moment dat je zonnepanelen leveren. Komt er ergens uit een omvormer een signaal wanner er geleverd wordt. En hoe weet je aanbieder (in mijn geval eneco) dat je je zelfopgewekte stroom direct zelf gebruikt en niet 1 dag / uur later (straks misschien duur inkopen, goedkoop verkopen)

 9 
 Gepost op: oktober 15, 2017, 15:38:04 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
Gas er uit, elektrische duurzame verwarming er in. Hét duurzame alternatief is de lucht/water warmtepomp.

KlimaatExpert.com biedt zowel particulieren als zakelijke gebruikers een totaal oplossing.

Van merk onafhankelijk advies tot installatie.

 10 
 Gepost op: oktober 13, 2017, 16:20:57 
Gestart door Econo - Laatste bericht door Econo
Bij onze boilers met A+ energielabel  (de meeste boilers halen maar een B label)  is de isolatie zo goed dat de warmte lekverliezen heel klein zijn, b.v. bij onze 300 liter drinkwater boiler zijn de warmteverliezen maar 32 watt bij een hoge gemiddelde boiler temperatuur van 60 ºC.

zie: https://www.econo.nl/pv-boilers-2
 
We halen daarmee een warm-water opslag efficientie van wel 94,5 %, kiest men een nog grotere inhoud dan is de efficientie nog beter.
 
Is er energie over met PV systeem en krijgt men een sterk verlaagde prijs voor het terugleveren dan kan ons PV-Boilers concept een leuke oplossing zijn.
 
Met dit concept gebruikt u gewoon uw bestaande omvormer gekoppeld aan het net en ook het boiler verwarmingselement is gekoppeld aan het net.
 
Dit heeft als voordeel dat de PV stroom via de MPPT omvormer  omgezet wordt naar het net wat de hoogste opbrengst geeft en dat als de boiler vol is teruglevering gewoon door gaat.
 
Er zijn ook PV boiler systemen waarbij de panelen direct gekoppeld zijn aan een DC verwarmingselement, daarbij ontbreekt een MPPT optimalisatie en is terugleveren naar het net niet mogelijk als de boiler vol is.
 
Bij de PV boiler wordt ons eigen merkt boiler verwarmingselement dat in europa gefabriceerd is bijgeleverd, deze is van zeer hoge kwaliteit en gemaakt voor een lange levensduur.
 
Wil men een zorgeloze installatie hebben dan is onze PV-Boiler-Controller een uitkomst, gewoon instellen hoeveel energie u per jaar over hebt en wil gebruiken voor boiler verwarming en de rest gaat vanzelf.

Controller voor de PV Boiler met de volgende functionaliteit:

- Ingave kWh die weggestookt moet worden tot jaar-einde
- Instelling voor de afnameverdeling per dag in een tijdzone
- Maximum en minimum temperatuur van de boiler
 
Uitlezen:
 
- Boiler temperatuur ºC
- Aantal kWh verstookt (kalenderjaar)
- Resterend aantal kWh te verstoken (kalenderjaar)
- Status boiler element aan/uit
 
Open software, u mag het programma zelf aanpassen.
 
Met deze IOT (internet Of Things)controller bent u klaar voor de toekomst, de controller is modulair en uitgerust met een internet aansluiting.
Komen er in de toekomst regelingen van de energie maatschappijen zoals afname gebaseerd op beschkbaarheid of afname gebaseerd op teruglevering dan hebt u daar al de juiste controller voor.
 

Pagina's: [1] 2 3 ... 10