Subsidies zonnepanelen - Gratis offerteaanvraag - Zonnepanelen kopen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Auteur Topic: energiebesparende maatregelen met meer met minder MMM  (gelezen 45295 keer)

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 971
 • Karma: +11/-0
 • Duurzame Energie is de toekomst
  • Bekijk profiel
  • 21 Zonne Energie - voor een groener nederland
energiebesparende maatregelen met meer met minder MMM
« Gepost op: november 11, 2012, 11:00:14 »
energiebesparende maatregelen

Energie besparen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Met kleine ingrepen kunt u al grote besparingen realiseren. Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden op een rij.


Energiezuiniger leven

Dit is de meest eenvoudige stap: u gaat wat beter opletten. Het betekent dat u apparaten als televisie en computer uitzet, in plaats van op stand-by. Haal opladers uit het stopcontact, als u ze niet gebruikt. Zet de verwarming ’s nachts op 15 graden, en zet hem een uur voordat u gaat slapen al lager. Overdag de verwarming een graad lager zetten, scheelt gemiddeld al € 50,- per jaar. En op 30 graden wassen betekent ook een besparing. Deze maatregelen kosten u niets, maar u bespaart er wel geld mee. Kijk voor meer inspiratie op www.milieucentraal.nl.


Doorvoeren eenvoudige aanpassingen

Een minimale investering, maar een grote besparing: de aanschaf van eenvoudige, energiebesparende producten. Koop bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop om water en gas te besparen. U heeft hetzelfde comfort maar het levert u een besparing van € 40,- per jaar op. Ook spaarlampen, thermostaatkranen, ledverlichting en het plaatsen van radiatorfolie zorgen voor een kostenvermindering. Op www.milieucentraal.nl vindt u meer tips.


Maatregelen in huis

Als u het wooncomfort van uw huis flink wilt verhogen - en stevig op uw energierekening wilt besparen -  laat  dan één of meer energiebesparende maatregelen in uw huis uitvoeren. U kunt dit heel makkelijk combineren met een andere verbouwing in huis, maar in veel gevallen zijn de maatregelen zo eenvoudig, dat ze prima apart uitgevoerd kunnen worden.

De lijst met maatregelen die u kunt nemen is lang. En elk huis is weer anders. Hiernaast vindt u de belangrijkste maatregelen welke we kort toelichten. Uw Meer Met Minder-aanbieder vertelt u graag meer en kan voor u een Maatwerkadvies Energiebesparing opstellen. Zo ziet u precies welke maatregelen voor uw huis en gezinssituatie het beste zijn. En u hoeft niet op te zien tegen de uitvoering: als u wilt, regelt uw aanbieder het complete traject voor u.Goede ventilatie van groot belang


Goede isolatie van de woning scheelt veel stookkosten. Maar in een goed geïsoleerd huis is regelmatig ventileren wel noodzakelijk, anders neemt vocht in huis teveel toe. De bewoners, huisdieren en planten in huis produceren dagelijks namelijk zo’n tien liter vocht. Dat komt door de waterdamp die vrijkomt bij activiteiten als douchen, afwassen en het drogen van de was. Ook raakt de lucht vervuild door kookluchtjes en rook. Zo kunnen schadelijke stoffen zich ophopen en dat kan gezondheidsproblemen en schimmel veroorzaken.

Gelukkig kunt u vochtige, vervuilde lucht in huis voorkomen door goed te ventileren. Ventilatie voert de vochtige en vervuilde lucht af, maar hiervoor moet wel verse lucht in de plaats komen. Gebeurt dit niet, dan wordt de binnenlucht alsnog ongezond. Van eenvoudige aanpassingen, zoals ventilatieroosters en open klepraampjes, tot complete ventilatiesystemen in huis: er zijn volop mogelijkheden voor prima ventilatie.

Kijk voor meer informatie op www.milieucentraal.nl.


Bron : http://www.meermetminder.nl

Offline tcled

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 9
 • Karma: +0/-0
 • Beginner
  • Bekijk profiel
Re: energiebesparende maatregelen met meer met minder MMM
« Reactie #1 Gepost op: juni 11, 2013, 09:36:48 »
Uiteraard helpen wij graag met alle LED oplossingen :)