Subsidies zonnepanelen - Gratis offerteaanvraag - Zonnepanelen kopen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Auteur Topic: Met HIER-tool je stroomrekening halveren  (gelezen 23218 keer)

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 971
 • Karma: +11/-0
 • Duurzame Energie is de toekomst
  • Bekijk profiel
  • 21 Zonne Energie - voor een groener nederland
Met HIER-tool je stroomrekening halveren
« Gepost op: januari 05, 2013, 17:37:34 »
De online tool geeft een snelle indicatie van de opbouw van de stroomrekening in een huishouden. Daarnaast krijgen gebruikers ook direct advies over hoe de stroomrekening teruggebracht kan worden.

De HIER-tool (www.hier.nu/halveerjestroomrekening) is het antwoord op het in november gepubliceerde onderzoek dat TNS NIPO in opdracht van Essent en de HIER Klimaatcampagne heeft uitgevoerd. Uit dit onderzoek bleek dat Nederlanders geen idee hebben van het eigen energieverbruik; 93% weet niet wat de verschillende apparaten in het huishouden aan energie kosten. Consumenten laten daardoor een enorm bespaarpotentieel liggen. Door de aanschaf van energiezuinige apparaten en het uitschakelen van de standby-functies van verschillende apparaten kan tot 50% (zo'n € 400,- per jaar) op stroomverbruik bespaard worden.

De stap van onwetendheid naar het nemen van maatregelen is groot. Daarom ontwikkelde de HIER Klimaatcampagne een gemakkelijke tool die iedereen in 2 minuten kan invullen. De tool geeft snel inzicht in waar zich in huis de stroomslurpers bevinden. Voor velen zal dit verrassende inzichten geven. Want wie weet dat de pomp van een vloerverwarming zomer en winter doordraait en zo’n 700 kWh (€ 160,- per jaar) verbruikt? Of dat een tropisch aquarium meer verbruikt dan drie koelvriescombinaties! Voor de nieuwsgierig geworden consument die nu wel eens precies wil weten hoe het er in zijn of haar huishouden voor staat, zijn er allerlei meetinstrumenten op de markt zoals bijvoorbeeld E-inzicht van Essent. De HIER Klimaatcampagne verwacht met deze tool een positieve impuls te geven aan het inzicht van de consument.

Klik hier om naar de tool te gaan.

Bron : http://www.hier.nu/halveer-je-stroom-rekening


Richard kindermann

 • Gast
Re: Met HIER-tool je stroomrekening halveren
« Reactie #1 Gepost op: september 03, 2013, 07:33:49 »
Als het zo eenvoudig is waarom geven ze dan niet direct de juiste kostprijs op de energienota.