Subsidies zonnepanelen - Gratis offerteaanvraag - Zonnepanelen kopen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Topics - admin

Pagina's: [1] 2 3 ... 31
1
De fabriek van de wereld staat stil.

Door het coronavirus is de productie van zonnepanelen in China vrijwel volledig opgeschort. Nederlandse importeurs zijn het oneens over mogelijke tekorten en prijsstijgingen.

Analisten van ROTH Capital Partners stelden eerder deze week dat de wereldwijde zonne-energiesector binnenkort mogelijk geconfronteerd wordt met tekorten. De redactie van Solar Magazine trok langs de velden en vroeg groothandels en importeurs van zonnepanelen en omvormers naar hun verwachtingen (red. dit artikel wordt bij ontvangst van reacties voortdurend geüpdatet). Een deel van de partijen verwacht tekorten en ook prijsstijgingen worden daarbij niet uitgesloten.


Wat denk jij dat de invloed is of zal zijnBron : https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i20520/coronavirus-groothandels-en-importeurs-oneens-over-mogelijk-tekort-aan-zonnepanelen

2
Beste leden

Graag hoor ik graag wat jullie ervaring is met Q Cells Q.Peak Duo G8 zonnepanelen

3
Nieuwtjes / Is waterstof de brandstof van de toekomst?
« Gepost op: februari 29, 2020, 17:50:31 »
Deze week reed de eerste waterstoftrein Nederland binnen. En in Groningen presenteerden de Gasunie, Groningen Seaports en Shell Nederland hun plannen voor het grootste groene waterstofproject van Europa. Bovendien moet het complete Olympische sportersdorp van Tokio op waterstof gaan werken. Is waterstof de toekomst?

Bron: https://nos.nl/op3/artikel/2325072-is-waterstof-de-brandstof-van-de-toekomst.html

4
Wind Energie / Februaristormen stuwen aandeel windenergie fors op
« Gepost op: februari 29, 2020, 11:36:02 »
In februari is twee keer zo veel windenergie opgewekt als in dezelfde maand vorig jaar. Op dagen dat het hard waait kunnen windmolens tot 30 procent van de Nederlandse stroom leveren. Er zijn nauwelijks meer molens bijgekomen, dus de toename is alleen aan het weer toe te schrijven. In Duitsland wekten windturbines af en toe 70 procent van alle elektriciteit op, en in Denemarken zelfs meer dan 100 procent.

Het weerbericht wordt dan ook steeds belangrijker voor energiebedrijven. De stormen van de afgelopen weken stuwden het aandeel wind in de energievoorziening zozeer omhoog dat afnemers van stroom - maar niet de gewone consument - enkele keren te maken kregen met 'negatieve prijzen': ze kregen geld toe. Martien Visser, docent energietransitie aan de Hanzehogeschool in Groningen, noemt dat laatste 'spectaculair'.

"Wat je steeds meer ziet, is dat de prijzen dalen. Want wind is gratis, als de molens er eenmaal staan." Als er dan langdurig veel wind is, duiken de prijzen onder nul. Visser: "Stel je voor: je gaat naar de bakker, je koopt daar een brood en krijgt een paar euro toe." Gewone burgers merken overigens niks van die negatieve prijzen. "Voor consumenten is het helaas zo dat we veel belasting betalen over de elektriciteit. Dat betekent dat je nog steeds een behoorlijke prijs betaalt."

Bron : https://nos.nl/artikel/2325079-februaristormen-stuwen-aandeel-windenergie-fors-op.html

5
Nieuwtjes / Overheid bevordert groei zonne-energie
« Gepost op: februari 29, 2020, 11:26:38 »
 Overheid bevordert groei zonne-energie

Om te zorgen dat Nederland in 2050 een duurzaam energiesysteem heeft, speelt zonne-energie een grote rol. Zonnepanelen zetten de straling van de zon om in elektriciteit zonder dat er CO2 bij vrij komt. Het is samen met windenergie de belangrijkste vorm van energie die Nederland wil inzetten om een duurzaam energiesysteem te krijgen. Om tijdig voldoende duurzame energie op te wekken, zijn zowel zonnepanelen op daken als op de grond (zonneparken) nodig.
De Rijksoverheid stimuleert zonne-energie

De Rijksoverheid stimuleert de productie van zonne-energie via subsidies en belastingvoordelen, omdat zonnepanelen nog relatief duur zijn. Er zijn regelingen voor grote projecten van bedrijven. En voor mensen die zonnepanelen op hun eigen dak of op een dak in de buurt willen leggen. Omdat zonnepanelen steeds goedkoper worden, bouwt de overheid de financiële ondersteuning de komende jaren langzaam af. De overheid wil wel dat het aantrekkelijk blijft om zonnepanelen aan te schaffen......

voor meer informatie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/zonne-energie

6
Algemeen / Optische rookmelder met een duurzame batterije
« Gepost op: februari 27, 2020, 22:16:11 »
Deze AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek met 10 Jaar Batterij zorgt ervoor dat jij met een veilig gevoel door je huis kan lopen. De multifunctionele rookmelder detecteert door de Thermoptek functie niet alleen rook, maar ook hitte. Dit apparaat is dus jouw beste vriend op het gebied van brandpreventie. Specificaties In de verpakking tref je een AngelEye optische rookmelder, bevestigingsmateriaal (schroefjes) en een duurzame batterije met een levensduur van 10 jaar.

De rookmelder is voorzien van een testknop en een pauzeknop. Door de testknop is het mogelijk om het apparaat te forceren om af te gaan. Daardoor kan je testen of de brandmelder het nog doet. De pauzeknop dient voor de valse alarmen. Als er een vals alarm is (bijvoorbeeld het aanbranden van je tosti's) kan je het alarm makkelijk uitschakelen doormiddel van de pauzeknop. Ook heeft het brandalarm een slim waarschuwingsignaal voor als de batterij bijna leeg is. Dat betekent dat je zometeen niet tot verassingen komt te staan met een rookalarm wat niet functioneert. Door de Themoptek functie kan de rookmelder niet alleen rook detecteren, maar ook warmte.

Dat betekend dat de rookmelder de gevaarlijke situaties nog beter kan vaststellen. Er kunnen tot wel 50 brandalarmen gekoppeld worden aan deze rookmelder. Enige vereiste is wel dat ze moeten functioneren via de Wi-Safe 2 technologie. Aanbevelingen Om er zeker van te zijn dat je bij brand tijdig gewaarschuwd wordt, wordt er aangeraden om op iedere verdieping tenminste één brandmelder te plaatsen.

We raden aan om in elke ruimte waar je door moet gaan als je moet vluchten, te voorzien van een rookmelder, zoals een gang, overloop of trap. Rook stijgt op, daarom is het belangrijk om de rookmelders altijd aan het plafond te bevestigen. Dit kan eenvoudig met een bevestigingsplaat of enkele schroeven. Door stof functioneert een brandalarm minder goed. Het is daarom belangrijk om je rookmelder maandelijks schoon te maken met een licht vochtige doek en halfjaarlijks met een stofzuiger. Gebruik echter nooit schoonmaakproducten en beschilder de rookmelders niet.

 Bestel deze rookmelder klik hier

7

Deze Smartwares Rookmelder SA68B Draadloos is het apparaat wat jouw leven kan redden. Als je slaapt ruik je niks en kan de rook jou ongemerkt laten stikken. Specificaties De optische rookmelder SA68B van Smartwares is onafscheidBaar van het Smartwares alarmsysteem welke werkt op 868MHz.

Als de rookmelder gekoppeld is kan hij zich met andere SA68B rookmelders koppelen. Het voordeel hiervan is dat het alarm geactiveerd wordt wanneer deze rookmelder rook detecteert. De kans is dan groter dat je het alarm meteen hoort; als de rookmelder bijvoorbeeld op zolder hangt en je zit in de woonkamer, dan hoor je de rookmelder wellicht niet meteen afgaan.

Wanneer de sirene van het alarm echter afgaat, hoor je direct dat er brand is. De rookmelder is draadloos wat betekent dat hij makkelijk te installeren is. Dit kan door bijvoorbeeld schroeven. Het geluidsniveau van het rookalarm is 90 dB. Bij de verpakking krijg je ook een batterij geleverd. Aanbevelingen Om er zeker van te zijn dat je bij brand tijdig gewaarschuwd wordt, wordt er aangeraden om op iedere verdieping tenminste één brandmelder te plaatsen. We raden aan om in elke ruimte waar je door moet gaan als je moet vluchten, te voorzien van een rookmelder, zoals een gang, overloop of trap.

 Bestel deze rook melder hier

Rook stijgt op, daarom is het belangrijk om de rookmelders altijd aan het plafond te bevestigen. Dit kan eenvoudig met een bevestigingsplaat of enkele schroeven. Door stof functioneert een brandalarm minder goed. Het is daarom belangrijk om je rookmelder maandelijks schoon te maken met een licht vochtige doek en halfjaarlijks met een stofzuiger. Gebruik echter nooit schoonmaakproducten en beschilder de rookmelders niet.

8
FAQ / "Duurzaam" is een marketing trucje
« Gepost op: februari 26, 2020, 23:00:33 »
"Duurzaam" is een marketing trucje , de mens is niet duurzaam.

Waar of niet waar
Wat is jou mening hier over ???


9
Wind Energie / Ampyx Power is developing Airborne Wind Energy Systems (AWES)
« Gepost op: februari 26, 2020, 22:56:07 »
Airborn Wind Energie


"At higher altitudes there is sufficient wind to power the world’s growing renewable energy demand. Ampyx Power is developing utility scale Airborne Wind Energy Systems (AWES) with tethered wings that convert stronger winds above 200 meters into electricity.

With our compact systems we avoid the use of heavy towers and foundations, making it a cost-effective and environmentally friendly solution for the production of wind energy."

Made in Holland  ;D

Bron : https://www.ampyxpower.com/

10
FAQ / Raakt duurzame groene Stroom ooit op
« Gepost op: februari 26, 2020, 22:48:59 »
Duurzame energie is schone energie die nooit opraakt en niet schadelijk is voor het milieu.

Groene Energie bespaart bovendien geld.

Dus win win

11
FAQ / Is Groene stroom duurder dan traditionele grijze stroom
« Gepost op: februari 26, 2020, 22:45:13 »
Helaas is dit niet meer waar want door steeds meer productie en een efficiënte  en betere zonnepanelen  is het even duur of zelfs goedkoper dan grijze stroom.

12
FAQ / Wat is groene stroom
« Gepost op: februari 26, 2020, 22:35:14 »
Groene stroom is elektriciteit opgewekt uit duurzame energiebronnen.

Het begrip wordt gebruikt om een onderscheid te maken met de uit fossiele brandstoffen opgewekte elektriciteit, die dan "grijze stroom" wordt genoemd. Doordat de processen verderop in het elektriciteitsnet hetzelfde zijn, is er geen verschil in wat er uit het stopcontact komt.

13
FAQ / 1 fase of 3 fasen omvormer zonnepalenen
« Gepost op: februari 26, 2020, 22:22:27 »
1 fase of 3 fasen omvormer

wat is het verstandigste om te kiezen

moet je voor 3 fasen gaan als je groepenkast 3 fasen heeft of ligt het aan het aantal panelen dat je wilt gaan plaatsen inden je genoeg ruimte hebt voor meer dan 24 panelen.

 

14
Het Eurom infrarood paneel Mon Soleil 720 Wifi is een verwarmingspaneel waar je bijvoorbeeld je badkamer of woonkamer mee kunt verwarmen. Dit infrarood paneel wordt net als een reguliere verwarming op een centrale plaats aan de wand gemonteerd.

Het paneel is volleig frameloos en voorzien van een ingebouwde thermostaat en is helemaal smart. Het is namelijk te bedienen met de bijbehorende Eurom Smart App of via de display op het paneel.


Klik hier Eurom infrarood paneel Mon Soleil 720 Wifi

15
Het Eurom infrarood paneel Mon Soleil 720 Wifi is een verwarmingspaneel waar je bijvoorbeeld je badkamer of woonkamer mee kunt verwarmen. Dit infrarood paneel wordt net als een reguliere verwarming op een centrale plaats aan de wand gemonteerd.

Het paneel is volleig frameloos en voorzien van een ingebouwde thermostaat en is helemaal smart. Het is namelijk te bedienen met de bijbehorende Eurom Smart App of via de display op het paneel.


Klik hier Eurom infrarood paneel Mon Soleil 720 Wifi

16
Eurom heeft een aantal Powerful Products beschikbaar in de GAMMA webshop.

Zo ook dit Eurom Infrarood Verwarmingspaneel voor Plafond Mon Soleil 600 met WiFi 65x100x4 cm. Dit verwarmingspaneel is meer dan een vervanging voor je kachel, verwarming of straalkachel. Het is een design verwarmingspaneel met WiFi verbinding! Via de gratis te downloaden Eurom Heating App kun je de verwarming dus al aanzetten. Eenmaal thuis kun je het paneel ook bedienen via de Socket Controller. De Socket Controller is de unit die in het het stopcontact gaat, met daarop de bedienbare knoppen. Daarnaast kun je met Group Control meerdere Mon Soleil's aan elkaar kopelen en tegelijk bedienen. Wees niet bang voor brandrisico's, want de panelen van Eurom hebben een oververhittingsbescherming.

Het paneel reset zichzelf tussendoor, zodat oververhitting wordt tegengegaan. Dit paneel is gemaakt van metaal en geschikt om aan het plafond te bevestigingen. Het weegt namelijk slechts 14 kilogram en heeft een vermogen van 0-600 W. Alle Eurom verwarmingspanelen komen met 5 jaar garantie.


Klik hier voor meer informatie
17
Waterstof maakt inhaalslag, maar ultieme energiebron heeft één nadeel

Lange tijd was waterstof het buitenbeentje bij de energieproductie. Maar het tij keert, waterstof wordt populair als energiebron in het vervoer, de industrie en in huis.

‘Absoluut. Waterstof maakt een inhaalslag’’, zegt René Peters (foto), directeur Gas Technology bij TNO, de organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek in Den Haag. ,,Goed ook dat het internationaal gebeurt. Waterstof heeft een enorme potentie. Het lijkt op aardgas maar dan zonder CO2. Heel schoon dus.’’

Lees verder op >>

https://www.ed.nl/auto/waterstof-maakt-inhaalslag-maar-ultieme-energiebron-heeft-een-nadeel~a999f85d/

18
Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (3.000 wattpiek) voor € 4.700 levert dit € 760 op. Met het stappenplan van Milieu Centraal is dat heel eenvoudig.Btw op zonnepanelen terugvragen lees hier meer:

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/zonnepanelen-kopen/btw-op-zonnepanelen-terugvragen/

Bron : https://www.milieucentraal.nl


19
Is het slim om nu al over te stappen naar een elektrische cv-ketel

Heeft een elektrische cv-ketel dan helemaal geen voordelen?

De elektrische cv-ketel heeft zeker voordelen. Het apparaat is makkelijk en snel aan te sluiten. Bovendien is een rookgasafvoer niet nodig. Een elektrische cv-ketel slijt verder niet of nauwelijks en raakt niet vervuild door verbranding van gas. De onderhoudskosten zijn dan ook veel lager dan die van een cv-ketel op aardgas. Die besparing is op zichzelf interessant, maar zal in de praktijk vrijwel nooit opwegen tegen de kosten van aanschaf en verbruik.

Wat is jou mening

20
FAQ / #ameland #codeoranje #monsterstorm #Ciarastorm #Ciara Schade Zonnepanelen
« Gepost op: februari 09, 2020, 15:47:47 »


Hoeveel zonnepanelen hadden last van de storm

Laat hier een berochtje achter of foto van de eventuele schade

Beetje teveel wind #ameland #codeoranje scheveningen #monsterstorm #Ciarastorm #Ciara


21


De Bosch Tronic elektrische cv-ketel 15 kW is een uiterst moderne cv-ketel met een zeer compacte uitvoering waarvan er gebruik is gemaakt van de modernste techniek. Daarnaast is de cv-ketel ook enorm zuinig in het verbruik. Met deze ketel kunt u uw bestaande radiatoren verwarmen.
✔ Vervanging voor uw oude cv ketels werkend op gas
✔ Veiliger dus geen kans op koolmonoxide vergiftiging
✔ Minder onderhoud nodig
✔ Geen afvoer nodig naar buiten
✔ Met ingebouwde circulatie pomp

22
Ik vonde deze op het web

Bosch Tronic elektrische CV ketel 12 Kw.De Bosch Tronic elektrische cv-ketel 15 kW is een uiterst moderne cv-ketel met een zeer compacte uitvoering waarvan er gebruik is gemaakt van de modernste techniek. Daarnaast is de cv-ketel ook enorm zuinig in het verbruik. Met deze ketel kunt u uw bestaande radiatoren verwarmen.
✔ Vervanging voor uw oude cv ketels werkend op gas
✔ Veiliger dus geen kans op koolmonoxide vergiftiging
✔ Minder onderhoud nodig
✔ Geen afvoer nodig naar buiten
✔ Met ingebouwde circulatie pomp

>> https://electraboiler.nl/collections/elektrische-cv-ketels/products/bosch-elektrische-cv-ketel-15-kw


Wie heeft er ervaring mee en waar moet ik opletten??

23
Al de bronnen leveren energie die duurzaam is geproduceerd in Nederland. Ga je voor zonne-energie, windenergie of bio-energie? Via onze energiemarktplaats vind je gemakkelijk een energiebron bij jou in de buurt


Vandebron werkt toe naar een volledig duurzaam energienet, door alleen energie aan te bieden die écht groen is en lokaal is opgewekt. Als klant kies je zelf van welke bron je energie afneemt: zo weet je precies waar je goeie energie vandaan komt, en waar je geld naartoe gaatKlik Hier

24
Vandebron werkt toe naar een volledig duurzaam energienet, door alleen energie aan te bieden die écht groen is en lokaal is opgewekt. Als klant kies je zelf van welke bron je energie afneemt: zo weet je precies waar je goeie energie vandaan komt, en waar je geld naartoe gaat.

Klik Hier

25
Nieuwe energie bespaar tips / Gas er uit, elektrische duurzame verwarming er in
« Gepost op: oktober 15, 2017, 15:38:04 »
Gas er uit, elektrische duurzame verwarming er in. Hét duurzame alternatief is de lucht/water warmtepomp.

KlimaatExpert.com biedt zowel particulieren als zakelijke gebruikers een totaal oplossing.

Van merk onafhankelijk advies tot installatie.

Pagina's: [1] 2 3 ... 31