Zonne Energie Forum - zonne-energie voordelen en nadelen van zonnepanelen, duurzame groene energie

PV Zonne Panelen => zelf plaatsen zonnepanelen => Topic gestart door: admin op maart 03, 2020, 20:49:00

Titel: wie heeft er ervaring met zonnepalenen van Q Cells Q.Peak Duo G8
Bericht door: admin op maart 03, 2020, 20:49:00
Beste leden

Graag hoor ik graag wat jullie ervaring is met Q Cells Q.Peak Duo G8 zonnepanelen
Titel: Re: wie heeft er ervaring met zonnepalenen van Q Cells Q.Peak Duo G8
Bericht door: admin op maart 03, 2020, 20:51:11
Hier wat informatie die ik gevonden heb:

(klinkt allemaal erg positief)

De nieuwe QCells Q.PEAK duo-G8 heeft nog een hoger vermogen dan zijn voorganger. Ook bij dit paneel wordt gebruik gemaakt van halve cellen die zorgen voor een lagere weerstand en hogere opbrengst in het zonnepaneel. Het hogere vermogen wordt deels veroorzaakt doordat het paneel groter is en deels doordat de efficiƫntie iets omhoog is gegaan.

Het hogere vermogen per paneel zorgt voor een lagere prijs voor de hele installatie doordat bespaard wordt op montagemateriaal en eventuele optimizers. Het paneel heeft zes busbars per cel, ipv drie of vier, wat ook zorgt voor een hogere opbrengst.

Busbars zijn metalen lijnen die de elektriciteit afvoeren die in de cellen wordt opgewekt. De speciale Q.antum cellen en het anti reflectie glas zorgen voor uitstekende prestaties op bewolkte en op heldere hete zomerdagen. De kwaliteit komt verder tot uiting in anti LID, anti PID, Hot-spot protect, en traceable Quality. Het paneel is uiterst geschikt voor alle platte en schuine daken. Het paneel is goed geprijsd vergeleken met andere hoog rendement panelen zoals LG en Panasonic.