Zonne Energie Forum - zonne-energie voordelen en nadelen van zonnepanelen, duurzame groene energie

Chit Chat => Chit Chat over PV => Topic gestart door: admin op februari 09, 2013, 11:56:17

Titel: Waarom zonnepanelen plaatsen?
Bericht door: admin op februari 09, 2013, 11:56:17
Waarom zonnepanelen plaatsen?


De zon, een van de krachtigste energie bronnen op deze aarde! En nog steeds zijn er veel te weinig mensen die gebruik maken van deze gratis energie.

Zonnepanelen zijn zogenaamde 'fotovoltaÔsche installaties' (PV-installaties). Deze zonnepanelen zetten het zonlicht dat op de panelen valt om naar een elektrische stroom, deze elektrische stroom kun je gebruiken voor je huishouden. Wanneer deze zonnepanelen meer opwekken dan dat u verbruikt kunt u de overige stroom terugsturen naar het net voor een vergoeding. Wanneer u een zonnepanelen pakket installeert wekt u dus energie op (uitgedrukt in kilowattuur: kWh), en dus hoeft die energie niet in een krachtcentrale te worden opgewekt.

Vanwege de hoeveelheid zonnestraling overdag - en vooral in de middag - zorgt de opgewekte stroom uit uw zonnepanelen-installatie voor een afname van de capaciteitsvraag van energie krachtcentrales. U gaat op dit moment dus minder stroom afnemen omdat u uw eigen stroom aan het opwekken bent. Na de industriŽle revolutie en de digitale revolutie staan we aan het begin van de energie revolutie.

Doordat mensen individueel hun eigen stroom gaan opwekken met behulp van zonnepanelen bestaat de kans dat er in de toekomst helemaal geen grote energie leveranciers meer nodig zijn. Van consument naar producent! Bekijk onderstaande documentaire om wat meer informatie te krijgen over zonnepanelen en deze nieuwe revolutie.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1294724