Subsidies zonnepanelen - Gratis offerteaanvraag - Zonnepanelen kopen - Montagemateriaal voor Zonnepanelen
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: november 16, 2020, 14:23:27 
Gestart door noton - Laatste bericht door noton
Hallo,
Ik heb een installatie gelegd van 6 kw, met een 3 fase omvormer.
Alles in 1 string.
De 3 fase aansluiting is door een elektricien geïnstalleerd.
Omvormer merk Omnik.
Ik heb pas dit voorjaar de wifi instellingen gemaakt.
De grafiek die ik nu op mijn app te zien krijg, is echter telkens afgevlakt op iets meer dan 3000W.
(bij voldoende zonnig weer natuurlijk.)
Ik heb de elektricien gevraagd of de aansluiting misschien veerkeeerd is aangelegd, maar die zegt dat dat niet kan.
Wat denken jullie is nu het euvel?
Misschien de omvormer kapot??
Of geeft de app het gewoon niet goed aan??
Bij voorbaat dank


 2 
 Gepost op: maart 05, 2020, 20:58:06 
Gestart door inges - Laatste bericht door Erik
met hoeveel meer ging bij jou de elektrische stroom kosten omhoog??

 3 
 Gepost op: maart 05, 2020, 20:56:27 
Gestart door wolfje - Laatste bericht door Erik
Deze ziet er beter uit >>

Homemade DIY solar panel zonnepaneel zelfbouw

https://www.youtube.com/watch?v=pbOq9z9CTo8

 4 
 Gepost op: maart 05, 2020, 20:51:41 
Gestart door admin - Laatste bericht door Erik
Ik hoop het van niet maar zag wel op een website >>

https://www.solar-bouwmarkt.nl/g8-duo-350wp-perc.html


Dit paneel is ondanks de corona-crisis ruim op voorraad en kan direct geleverd worden.


 

De nieuwe G8 Q.PEAK DUO monokristallijnen zonnepanelen van Q CELLS onderscheiden zich door het mooie design en de bijzonder hoge prestaties, dankzij de innovatieve Q.ANTUM DUO halfcellen technologie. Het Q.ANTUM’s paneelconcept is gecombineerd met ultramoderne halfcellen, waardoor uitstekende prestaties worden bereikt onder reële omstandigheden - zowel met lage intensiteit van de zonnestraling als met warme, heldere zomerdagen. De Q.Antum DUO halfcellen zorgen voor 3% meer vermogen.

 5 
 Gepost op: maart 03, 2020, 21:53:47 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
De fabriek van de wereld staat stil.

Door het coronavirus is de productie van zonnepanelen in China vrijwel volledig opgeschort. Nederlandse importeurs zijn het oneens over mogelijke tekorten en prijsstijgingen.

Analisten van ROTH Capital Partners stelden eerder deze week dat de wereldwijde zonne-energiesector binnenkort mogelijk geconfronteerd wordt met tekorten. De redactie van Solar Magazine trok langs de velden en vroeg groothandels en importeurs van zonnepanelen en omvormers naar hun verwachtingen (red. dit artikel wordt bij ontvangst van reacties voortdurend geüpdatet). Een deel van de partijen verwacht tekorten en ook prijsstijgingen worden daarbij niet uitgesloten.


Wat denk jij dat de invloed is of zal zijnBron : https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i20520/coronavirus-groothandels-en-importeurs-oneens-over-mogelijk-tekort-aan-zonnepanelen

 6 
 Gepost op: maart 03, 2020, 20:51:11 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
Hier wat informatie die ik gevonden heb:

(klinkt allemaal erg positief)

De nieuwe QCells Q.PEAK duo-G8 heeft nog een hoger vermogen dan zijn voorganger. Ook bij dit paneel wordt gebruik gemaakt van halve cellen die zorgen voor een lagere weerstand en hogere opbrengst in het zonnepaneel. Het hogere vermogen wordt deels veroorzaakt doordat het paneel groter is en deels doordat de efficiëntie iets omhoog is gegaan.

Het hogere vermogen per paneel zorgt voor een lagere prijs voor de hele installatie doordat bespaard wordt op montagemateriaal en eventuele optimizers. Het paneel heeft zes busbars per cel, ipv drie of vier, wat ook zorgt voor een hogere opbrengst.

Busbars zijn metalen lijnen die de elektriciteit afvoeren die in de cellen wordt opgewekt. De speciale Q.antum cellen en het anti reflectie glas zorgen voor uitstekende prestaties op bewolkte en op heldere hete zomerdagen. De kwaliteit komt verder tot uiting in anti LID, anti PID, Hot-spot protect, en traceable Quality. Het paneel is uiterst geschikt voor alle platte en schuine daken. Het paneel is goed geprijsd vergeleken met andere hoog rendement panelen zoals LG en Panasonic.

 7 
 Gepost op: maart 03, 2020, 20:49:00 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
Beste leden

Graag hoor ik graag wat jullie ervaring is met Q Cells Q.Peak Duo G8 zonnepanelen

 8 
 Gepost op: februari 29, 2020, 17:56:54 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
nog meer over waterstof

https://www.youtube.com/watch?v=wpiLV5trCPA&feature=youtu.be

 9 
 Gepost op: februari 29, 2020, 17:50:31 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
Deze week reed de eerste waterstoftrein Nederland binnen. En in Groningen presenteerden de Gasunie, Groningen Seaports en Shell Nederland hun plannen voor het grootste groene waterstofproject van Europa. Bovendien moet het complete Olympische sportersdorp van Tokio op waterstof gaan werken. Is waterstof de toekomst?

Bron: https://nos.nl/op3/artikel/2325072-is-waterstof-de-brandstof-van-de-toekomst.html

 10 
 Gepost op: februari 29, 2020, 11:36:02 
Gestart door admin - Laatste bericht door admin
In februari is twee keer zo veel windenergie opgewekt als in dezelfde maand vorig jaar. Op dagen dat het hard waait kunnen windmolens tot 30 procent van de Nederlandse stroom leveren. Er zijn nauwelijks meer molens bijgekomen, dus de toename is alleen aan het weer toe te schrijven. In Duitsland wekten windturbines af en toe 70 procent van alle elektriciteit op, en in Denemarken zelfs meer dan 100 procent.

Het weerbericht wordt dan ook steeds belangrijker voor energiebedrijven. De stormen van de afgelopen weken stuwden het aandeel wind in de energievoorziening zozeer omhoog dat afnemers van stroom - maar niet de gewone consument - enkele keren te maken kregen met 'negatieve prijzen': ze kregen geld toe. Martien Visser, docent energietransitie aan de Hanzehogeschool in Groningen, noemt dat laatste 'spectaculair'.

"Wat je steeds meer ziet, is dat de prijzen dalen. Want wind is gratis, als de molens er eenmaal staan." Als er dan langdurig veel wind is, duiken de prijzen onder nul. Visser: "Stel je voor: je gaat naar de bakker, je koopt daar een brood en krijgt een paar euro toe." Gewone burgers merken overigens niks van die negatieve prijzen. "Voor consumenten is het helaas zo dat we veel belasting betalen over de elektriciteit. Dat betekent dat je nog steeds een behoorlijke prijs betaalt."

Bron : https://nos.nl/artikel/2325079-februaristormen-stuwen-aandeel-windenergie-fors-op.html

Pagina's: [1] 2 3 ... 10